- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ηράκλειο: Μεταμοσχεύθηκαν οι νεφροί του 3χρονου Άγγελου
Ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση σε 37χρονο στην Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο: Μεταμοσχεύθηκαν οι νεφροί του 3χρονου Άγγελου - Ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση σε 37χρονο στην Θεσσαλονίκη
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, χτες βράδυ, στο Ιπποκράτειο η μεταμόσχευση των νεφρών του 3χρονου Άγγελου από το Ηράκλειο σε 37χρονο, ο οποίος υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση τα τελευταία 17 χρόνια. Ο 37χρονος είναι καλά και νοσηλεύεται και θάλαμο νοσηλείας.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου, καθηγητή Γεώργιο Τσουλφά, ο 37χρονος ήταν ο πρώτος στη λίστα των υποψηφίων ληπτών και στάθηκε τυχερός καθώς ήταν δύσκολο να βρει μόσχευμα λόγω της υπερευαισθησίας του και του υψηλού αριθμού αντισωμάτων.
Την απόφαση της δωρεάς των οργάνων του 3χρονου Άγγελου, ο οποίος κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου μετά από άγριο ξυλοδαρμό, έλαβε η γιαγιά του και χτες οι νεφροί του μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ η καρδιά του στο Βερολίνο.
Ηράκλειο: Στην Αθήνα η σορός του 3χρονου Άγγελου
Η σορός του 3χρονου Άγγελου που κατέληξε μετά την κακοποίηση που υπέστη από την μητέρα του και τον σύντροφό της στο Ηράκλειο έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά λίγο μετά τις 7 το πρωί της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου.
Από χθες είχε γίνει γνωστό πως η κηδεία του 3χρονου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, με το ανυπόγραφο αγγελτήριο να αναφέρει:
«Καλό ταξίδι Αγγελέ μας. Είναι το λιγότερο που μπορούσα να κάνω για εσένα, να πας με αξιοπρέπεια στον Παράδεισο μαζί με τους αγγέλους σαν εσένα, γιατί εδώ έζησες μόνο την Κόλαση».
Κακοποίηση 3χρονου στο Ηράκλειο: Ενός λεπτού σιγή τήρησαν οι γιατροί στο χειρουργείο
Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, με ανάρτησή του σήμερα το πρωί, επισήμανε ότι οι γιατροί ήθελαν να τιμήσουν την «προσφορά» του μικρού Άγγελου και κράτησαν ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού, θύμα άγριας κακοποίησης στο Ηράκλειο.
Μετά την απόφαση της γιαγιάς του από το Ηράκλειο να δωρίσει τα όργανά του, αφού όλα τα τεστ έδειξαν πως ήταν εγκεφαλικά νεκρό το παιδί, βρέθηκε δότης για την καρδιά του. Ένα 3χρονο αγοράκι από τη Γερμανία.
Γύρω στις 07:00 το πρωί, με ειδική πτήση από ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο, η καρδιά του μικρού «πέταξε» συνοδεία γιατρών για το Βερολίνο, όπου θα μεταμοσχευθεί σε συμβατό λήπτη. Λίγο αργότερα, οι νεφροί του παιδιού διακομίστηκαν επίσης αεροπορικώς στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Συγκινητική ήταν η στιγμή που οι γιατροί που πραγματοποιούσαν την επέμβαση για την λήψη των οργάνων, τήρησαν ενός λεπτού σιγή γύρω από το χειρουργικό τραπέζι, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης. Με ανάρτησή τους στα κοινωνικά δίκτυα, οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ μιλούν για την πράξη τους: «”Ενός λεπτού σιγή” από τις χειρουργικές ομάδες, ως ελάχιστος φόρος τιμής, στο μικρό Άγγελο, που χάρισε ζωή σε ασθενείς συνανθρώπους μας. Θερμές ευχαριστίες στη Διοίκηση, στη ΜΕΘ Παίδων και σε όλο το προσωπικό του Πα.Γ.Ν. Ηρακλέιου, όπως επίσης και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών του Ηρακλείου, για την άριστη συνεργασία. Απέραντος σεβασμός προς τη γιαγιά του μικρού αγοριού για την απόφαση της δωρεάς. Ευελπιστούμε η πράξη της αυτή να απαλύνει τον ανείπωτο πόνο της».
"Ενός λεπτού σιγή" από τις χειρουργικές ομάδες, ως ελάχιστος φόρος τιμής, στο μικρό Άγγελο, που χάρισε ζωή σε ασθενείς...
Posted by Ελληνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων on Monday, February 3, 2025
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Και στέλνουν ένα μήνυμα σε εκείνους που έγραψαν και σε εκείνους που δεν έγραψαν τόσο καλά
Όταν οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες γίνονται θεατές στην ίδια τους την πόλη
Εδώ και 14 χρόνια η κοπέλα δίνει καθημερινά μια μεγάλη μάχη αποκατάστασης
Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική - Επιχειρούν 15 εναέρια μέσα
H πρόγνωση του καιρού στη χώρα μας για τις επόμενες μέρες
Το κίνητρο για τους Έλληνες ψαράδες είναι αρκετά μεγαλύτερο από το αντίστοιχο που λαμβάνουν οι συνάδελφοί τους στην Κύπρο
Η καύσιμη ύλη ήταν η ξυλεία - Μεγάλο το θερμικό φορτίο
Επιχειρούν 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα
Ο μαύρος καπνός έχει σκεπάσει το Ηράκλειο - Φωτογραφίες
Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 36 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων της 4ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε.
Οι pet - friendly χώροι εργασίας κερδίζουν έδαφος
Με επιμονή και υπομονή οι φετινοί αριστούχοι είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται
«Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους»
Σοκαριστικά τα στοιχεία νέας έρευνας σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο - Κυρίαρχη αιτία η οικονομική κρίση
Η διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού και οι κωδικοί ασφαλείας - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα
Μαύρος καπνός έχει «σκεπάσει» την περιοχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.