- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ο Αλέξης Κούγιας αποκαλύπτει την αλήθεια για την υγεία του - «Είχα καρκίνο του προστάτη, κάνω ανοσοθεραπεία»
Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε για την περιπέτειά του με τον καρκίνο
Ο Αλέξης Κούγιας αποκαλύπτει την αλήθεια για την υγεία του - «Είχα καρκίνο του προστάτη, κάνω ανοσοθεραπεία»
Για την περιπέτειά του με τον καρκίνο μίλησε ο Αλέξης Κούγιας, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη εμφάνισή του, που συζητήθηκε έντονα. Όπως είπε ο γνωστός ποινικολόγος σε συνέντευξή του στο Secret, ακολουθεί μια θεραπεία που έχει ως αποτέλεσμα κάποιες αλλοιώσεις στην εικόνα του.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κούγιας ανέφερε πως κάνει ακολουθεί ανοσοθεραπεία, μετά από μια σειρά εξετάσεων που του έδειξε ότι σε ένα-δύο χρόνια μπορεί να εκδηλωθεί στο σώμα του καρκινικός όγκος. Η θεραπεία αυτή, δημιουργεί κάποιες παρενέργειες, όπως λέει, όπως η αλλοίωση στο πρόσωπό του.
Αρχικά, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για την αντίδραση του κόσμου, τον «μύθο του Κούγια», αλλά και την αγάπη που έχει δεχτεί τελευταία, λόγω της ασθένειάς του. «Παρότι υπάρχουν κάποιοι, µια πολύ µικρή µειονότητα, και µάλιστα ανώνυµοι, οι οποίοι από φθόνο, γιατί έχουν διαφορετικές απόψεις από εµένα, µου κάνουν επιθέσεις στο διαδίκτυο, σε επίπεδο προσωπικό αντιµετώπιζα πάντα την αγάπη του κόσµου. Και αυτό δεν έγινε τώρα, γίνεται επί δεκαετίες, διότι αναγνωρίζουν ότι οι απόψεις µου, οι οποίες εκφράζουν το µεγαλύτερο µέρος της ελληνικής κοινωνίας, είναι και δικές τους απόψεις. Το ίδιο συµβαίνει και µε τους συναδέλφους µου. Επειδή για διάφορους λόγους δηµιουργήθηκε αυτός ο µύθος του Κούγια και επειδή µου δίνετε βήµα, όλοι οι συνάδελφοί µου συµµερίζονται τις απόψεις που εκφράζω για θέµατα πολύ σοβαρά νοµικά. Οπότε δεν ήταν έκπληξη για µένα αυτό που συµβαίνει», εξήγησε.
Αλέξης Κούγιας: Πότε διαγνώστηκε με καρκίνο
Αναφορικά με το πρόβλημα της υγείας του, δήλωσε πως όλα ξεκίνησαν το 2021. Μετά από ένα ατύχημα που είχε στην εθνική οδό την ημέρα του Αγίου Νεκταρίου, αποφάσισε για πρώτη φορά στη ζωή του να νηστέψει. Λίγες μέρες μετά, υποβλήθηκε σε γενικές εξετάσεις, όπου και ανακάλυψε ότι έχει καρκίνο. «Το πρόβληµα της υγείας µου προέκυψε απρόοπτα µετά το ατύχηµα που είχα στην εθνική οδό, του Αγίου Νεκταρίου, το 2021. Νήστεψα για πρώτη φορά έπειτα από πάρα πολλά χρόνια και µετά τη νηστεία είπα να κάνω γενικές εξετάσεις. Οπως και έκανα. Εκεί αποκαλύφθηκε ότι είχα καρκίνο, αλλά δεν είχα κάποιον σοβαρό καρκίνο. Είχα καρκίνο του προστάτη. Εγχειρίστηκα ύστερα από έξι µήνες, παρακολουθούµαι ακόμα. Σε αυτή τη διαδικασία, έχουν εισαχθεί στη µονάδα πολύ σηµαντικά µηχανήµατα, τα οποία µπορούν µε αξονικές και µαγνητικές τοµογραφίες να προβλέψουν εάν µπορεί να εκδηλωθεί καρκίνος σε κάποια µέρη του σώµατος έπειτα από αρκετά µεγάλο χρονικό διάστηµα», εξήγησε.
Δεδομένων των αποτελεσμάτων, που έδειξαν ότι μπορεί να εκδηλωθεί καρκινικός όγκος στο σώμα του μετά από 1-2 χρόνια, αποφάσισε να ακολουθήσει προληπτική θεραπεία. «Σε αυτό το σηµείο βρίσκοµαι τώρα. ∆ηλαδή, αν κάνω µια αξονική τοµογραφία, δεν φαίνεται τίποτα. Όµως, τα µηχανήµατα αυτά έδειξαν ότι µπορεί σε ένα-δύο χρόνια να εκδηλωθεί καρκινικός όγκος. Οπότε ακολουθώ αυτήν τη θεραπεία, η οποία δηµιουργεί κάποιες παρενέργειες, όπως µια αλλοίωση στο πρόσωπο, η οποία είναι εντελώς πρόσκαιρη και θα περάσει», εξήγησε.
Ο γνωστός ποινικολόγος έδωσε μερικές ακόμα λεπτομέρειες για τη θεραπεία που ακολουθεί. «Λέγεται ανοσοθεραπεία. Προηγήθηκε µια ορµονοθεραπεία κορτιζόνης, η οποία µου πρόσθεσε 23 κιλά και µε ενόχλησε πάρα πολύ. Αυτό σταµάτησε πριν από έξι µήνες, οπότε έχω χάσει όλα αυτά τα κιλά που πήρα από την κορτιζόνη και έχω αυτή την κοµψότητα που έχω», ανέφερε.
Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν έχει επηρεαστεί ψυχολογικά από την κατάσταση της υγείας του, ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως κάτι το οποίο δεν του αλλάζει τον τρόπο ζωής, δεν μπορεί να τον «λυγίσει». «Θα µε λύγιζε κάτι που θα µε οδηγούσε στο να αλλάξω τρόπο ζωής. Εκτός της εβδοµάδος που έµεινα στο νοσοκοµείο για την εγχείρηση, δεν έχω ξαναπάει στο νοσοκοµείο για να µείνω ούτε µία µέρα. Πηγαίνω για λίγη ώρα, κάνω τη θεραπεία και φεύγω», δήλωσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.