Κίναρος: Ένα γαϊδουράκι δώρο στην κυρά Ρηνιώ
Η επιθυμία της μοναδικής κατοίκου του νησιού και η δύσκολη επιχείρηση μεταφοράς του
Κίναρος: Ένα γαϊδουράκι δώρο στην κυρά Ρηνιώ - Η επιθυμία της μοναδικής κατοίκου του νησιού και η δύσκολη επιχείρηση μεταφοράς του
Η κυρά Ρηνιώ, η μοναδική κάτοικος της Κινάρου, απέκτησε ένα γαϊδουράκι, προκειμένου εκτός από παρέα, να τη βοηθά και στις δουλειές.
Ο δημοσιογράφος Βασίλης Σαριμπαλίδης συνάντησε την κυρά Ρηνιώ και κατάλαβε πως χρειάζεται ένα γαϊδουράκι για να τη βοηθάει στις δουλειές στην Κίναρο. Ο ίδιος μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την ενέργειά του:
«Στη δουλειά που κάνουμε, μεταξύ άλλων ωραίο είναι να περνάμε μηνύματα και αυτό είναι ένα πολύ ωραίο μήνυμα που πρέπει να περνάμε και στον κόσμο, και να αισθανόμαστε και οι ίδιοι καλά. Πέρα από τις άσχημες ειδήσεις, τέτοιες ειδήσεις μας αλλάζουν την ψυχολογία», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Εμείς ταξιδεύουμε στο Αιγαίο και κάθε φορά που περνάμε από εκεί, κάνουμε μία στάση, να πιούμε έναν καφέ, να ανταλλάξουμε απόψεις, και να πούμε την καλημέρα μας. το καλοκαίρι που κάναμε ένα πέρασμα – και το σπίτι της μεταμορφώθηκε λίγο – μου εξέφρασε μία επιθυμία: της λέω «τι σου λείπει» και μου είπε ότι της λείπει ένα γαϊδουράκι. Και από εκεί και πέρα ξεκίνησε η επιχείρηση "γάιδαρος" στη νήσο Κίναρο».
Πώς έφτασε το γαϊδουράκι στην Κίναρο
Σχετικά με το πώς κατάφερε να πάει το γαϊδουράκι στο νησί, ο δημοσιογράφος ανέφερε: «Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Βοήθησαν πολλοί άνθρωποι για να μπορέσει να γίνει αυτό. Ο γάιδαρος που βρήκαμε από την Κρήτη, έπρεπε να φιλοξενηθεί στην Αθήνα για κάποιες μέρες, μετά από την Αθήνα έπρεπε να πάει στην Αμοργό, μετά με ειδικό τρέιλερ για άλογα να μεταφερθεί. Έπρεπε να πάρουμε άδεια από το Λιμεναρχείο κτλ. Από την Αμοργό με ένα μεγάλο καΐκι και έναν άνθρωπο που είναι ειδικός στα ιπποειδή μεταφέρθηκε πριν από 3-4 μέρες στην Κίναρο. Το τρέιλερ δεν χωρούσε στο καΐκι, μπήκε μόνο το ζώο. Είναι καλόβολο το ζωάκι, γενικά και αν του φέρεται καλά ο άνθρωπος που το φροντίζει».
«Η χαρά της ήταν τεράστια. Το είχε μάθει κάποιες μέρες πριν και το περίμενε πώς και πώς. Όνομα δεν έχουμε βγάλει ακόμα στο γαϊδουράκι», κατέληξε ο κ. Σαριμπαλίδης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε την αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή
Κινητοποίηση του Δήμου Περάματος μετά την πυρκαγιά, με αιτήματα δεύτερη έξοδο διαφυγής και ασφάλεια
Καταγγελίες πολιτών για πολύωρη διακοπή ρεύματος και απουσία ενημέρωσης
Οι μεγαλύτερες τιμές καταγράφονται ήδη από τον Μεσοπόλεμο και τη δεκαετία του ’50
Στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 με χαιρετισμούς Παπανδρέου και Σαμαρά
Ιδιωτική χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ για VCRS στα ΚΕΠΑΘΜ μετά την απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αύριο στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης – Σύσκεψη στο δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Live η πορεία των φαινομένων
Λόγω των πλημμύρων και κατολισθήσεων - Θα ισχύσει για 3 μήνες
Βροχοπτώσεις που έφτασαν τα 64 χιλιοστά προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.
Ενεργοποιούνται διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Εικόνες αποκάλυψης μετά τη φονική κακοκαιρία
Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τους εμβολιασμούς
Δείτε εικόνες και βίντεο από τις προσπάθειες να απομακρύνουν πέτρες και λάσπες από τα αυτοκίνητα και τις αυλές τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.