- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Χαλκιδική: Κακουργηματική δίωξη σε τρία άτομα για το δυστύχημα σε λούνα παρκ
Καλούνται να απολογηθούν
Δυστύχημα σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική με θύμα 19χρονο: Κακουργηματική δίωξη σε τρία άτομα
Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας για τον θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ της Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ στη Χαλκιδική και ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού (crazy dance) διώκονται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, κατά συναυτουργία, ενώ ο μηχανικός για απλή συνέργεια στην παραπάνω πράξη. Η δίωξη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Πολυγύρου, λίγες μέρες αφότου οι τρεις κατηγορούμενοι εξετάστηκαν ως ύποπτοι (ανωμοτί) για την τέλεση αξιόποινων πράξεων, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας.
Μετά την απαγγελία κατηγοριών, θα κληθούν το επόμενο διάστημα να απολογηθούν στον ανακριτή Πολυγύρου. Κατά τις ίδιες πηγές, η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Πατέρας 19χρονου Γιάννη: Όταν μία οικογένεια χάνει το παιδί της δεν έχει να φοβηθεί κάτι άλλο
Ο Γιώργος Καμπαϊλής σχετικά με την παλαιότητα των μηχανημάτων και των παιχνιδιών στα λούνα παρκ υποστήριξε ότι «όλοι αυτοί οι τύποι έχουν συστήσει 5-10 εταιρείες και μετακινούν τα ίδια μηχανήματα με χρησικτησίες, τα δανείζει ο ένας στον άλλο χωρίς τεχνικούς ελέγχους, χωρίς άδειες λειτουργίας. Όλα είναι σάπια, κατεστραμμένα, δεν υπάρχει άδεια πουθενά, λειτουργούν με κλεμμένα ρεύματα και άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτρέπουν την επιβολή προστίμων και το κλείσιμο ακόμη και εάν δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας».
Όπως σημείωσε ο πατέρας του 19χρονου, η παροχή ρεύματος από την κολώνα δεν έχει ασφάλεια, ενώ επί σειρά δεκαετιών λειτουργούν έτσι «και ας απαντήσει μηχανικός για το πόσα παιδιά θα καούν εάν γίνει βραχυκύκλωμα. Αιτηθήκαμε στην εισαγγελία να ζητήσει τεχνικό έλεγχο και όχι πραγματογνωμοσύνη από τους δύο πιστοποιημένους φορείς που υπάρχουν στην Ελλάδα. Ο ένας είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση και εξαιρείται και η δεύτερη εταιρεία που έπρεπε να κληθεί, στέλνει αύριο στις 10.30 τρεις τεχνικούς στο σημείο της τραγωδίας για να γίνει τεχνικός έλεγχος. Τα λόγια είναι απλά για να ακούγονται Το σημαντικό είναι ότι προσπαθώ μαζί με τη Δικαιοσύνη, σαφέστατα ανεξάρτητα να βγουν πορίσματα – εκτιμήσεις για το τι έχει συμβεί».
Ο 19χρονος ευχαρίστησε την αστυνομία «που έβγαλε όλη τη δουλειά, από το να μαζέψει κομματιασμένο κρανίο του παιδιού μέχρι κάθε απαραίτητη ενέργεια. Όταν μία οικογένεια χάνει το παιδί δεν έχει να φοβηθεί κάτι άλλο. Βλέπω τις φωτογραφίες πώς μού έκαναν το παιδί μου και όλη αυτή η κατάσταση μού δίνει δύναμη να τον δικαιώσω».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Οι περιοχές που επηρεάστηκαν
Χείμαρρος πέρασε μέσα από το χωριό
Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο
Η ηλιοφάνεια στο νησί προκάλεσε την πρωτοβουλία των μαθητών να παρελάσουν
Πού υπάρχουν προβλήματα
Ο καιρός ήταν τελικά σύμμαχος
Το μήνυμά του για την επέτειο του «ΟΧΙ»
Ποιες περιοχές χρειάζονται προσοχή
Σε πρώτο πλάνο η «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Από την «Ασπίδα του Αχιλλέα» στη «Σφεντόνα του Δαβίδ»
Το πρόγραμμα της 28ης Οκτωβρίου
Με συννεφιά και λίγη βροχή στις περισσότερες περιοχές του Λεκανοπεδίου
Όλα τα νεότερα για τον καιρό τις επόμενες ώρες
Οι περιοχές σε Red Code
Με στίχους του Οδυσσέα Ελύτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.