- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προειδοποίηση της ΕΛΑΣ για παραπλανητικό email με υπογραφή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας
Το έχουν λάβει δεκάδες χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου σε όλη τη χώρα
Προειδοποίηση της ΕΛΑΣ για παραπλανητικό email με υπογραφή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας
Ένα παραπλανητικό email έχουν παραλάβει τις τελευταίες ημέρες δεκάδες χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα εκ μέρους υποτίθεται της Ελληνικής Αστυνομίας. Το συγκεκριμένο email έχει τίτλο «επιστολή κλήσης από την αστυνομία» και απευθύνεται σε έντονο ύφος σε όσους το λαμβάνουν.
To παραπλανητικό email φέρει ως υπογραφή το όνομα του αρχηγού της ΕΛΑΣ
Μάλιστα το συγκεκριμένο φέρει ως υπογραφή, το όνομα του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτρη Μάλλιου. Το email προτρέπει τον αποδέκτη να ανοίξει το συνημμένο αρχείο προκειμένου να παραλάβει και να διαβάσει την κλήση.
Στην πραγματικότητα η κλήση δεν υφίσταται αλλά με αυτό τον τρόπο και ακολουθώντας συγκεκριμένη διαδικασία, κάποιοι μπορεί να αποκτήσουν πρόσβαση στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη.
Το μήνυμα που λαμβάνουν οι παραλήπτες αναφέρει τα εξής: «Έχετε 24 ώρες για να απαντήσετε στις κατηγορίες αυτές. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα ληφθούν σοβαρά νομικά μέτρα εναντίον σας εάν δεν απαντήσετε στην παρούσα ειδοποίηση εντός 24 ωρών από την παραλαβή της. Το γραφείο μας είναι ανοιχτό 24 ώρες / 7 ημέρες την εβδομάδα. Ανυπομονούμε να σας ακούσουμε σύντομα».
Η συγκεκριμένη ενημέρωση δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική Αστυνομία, πόσο δε όταν αυτό φέρει και την υπογραφή με το όνομα του Αρχηγού της.
Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, όχι μόνο όσοι παραλάβουν το συγκεκριμένο μήνυμα αλλά και αντίστοιχα, τα οποία κυκλοφορούν κατά δεκάδες, στο διαδίκτυο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προστίθενται περίπου 75 χιλιόμετρα σύγχρονης σηματοδότησης
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 106 πυροσβέστες, 3 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα
Σε επιφυλακή οι ειδικοί - «Η ακολουθία εξελίσσεται ομαλά», λέει ο Λέκκας
H μοτοσικλέτα αποτελούσε αντικείμενο αστυνομικών ερευνών για πιθανές παραβάσεις
Στατιστικά στοιχεία δείχνουν βελτίωση στην οδική ασφάλεια, αλλά η χώρα μας παραμένει πίσω
Η φωτιά φαίνεται να προκλήθηκε από χορτοκοπτικό μηχάνημα
Αναμένεται σύλληψη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας
Φέρει κατάγματα σε κρανίο και λεκάνη
Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα
Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Παρακολούθηση του φαινομένου σε πραγματικό χρόνο από το Εργαστήριο Σεισμολογίας
Τελευταία μαθήματα έδωσαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ
Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δράση του
Τελευταία μαθήματα έδωσαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ
Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.