- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προειδοποιήσεις ΕΟΦ για τρία συμπληρώματα διατροφής που διακινούνται μέσω διαδικτύου
Ποιες δραστικές ουσίες περιέχουν
ΕΟΦ: Προειδοποιήσεις για τρία συμπληρώματα διατροφής που διακινούνται μέσω διαδικτύου
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων προειδοποιεί για τρία συμπληρώματα διατροφής, τα οποία κατόπιν ενημέρωσης από τις αρχές της Ισπανίας, περιέχουν επικίνδυνες ουσίες και διακινούνται μέσω διαδικτύου.
Ειδικότερα ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος LIPO SOLUCION, των προϊόντων SORAYA CAPSULAS, HHS KUKA CAFÉ, SORAYA SLIM COFFEE CAFE και του προϊόντος TE' DETOX.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, τα παραπάνω προϊόντα περιέχουν την ουσία σιβουτραμίνη (sibutramine) χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία τους, η οποία μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.
Επίσης το προϊόν TE' DETOX, εκτός από την σιβουτραμίνη βρέθηκε ότι περιέχει και σιλδεναφίλη (sildenafil), χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία του.
H ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil) αποτελεί δραστική ουσία, η παρουσία της οποίας καθιστά το προϊόν μη εγκεκριμένο φάρμακο, ενώ συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.
Τα συγκεκριμένα σκευάσματα προωθούνται στο διαδίκτυο ως συμπληρώματα διατροφής και είναι πιθανόν να έχουν διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, αναφέρει ο ΕΟΦ και καλεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση αυτών.
Υπενθυμίζει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας του από αναξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 200 κλήσεις στην Πυροσβεστική
Ζημιές και σε παρκαρισμένα οχήματα
Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε άμεσα με τη συνδρομή ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων
Νέες βροχοπτώσεις το βράδυ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής
Στα 40.2 mm το ύψος βροχής στο Παλαιοχώρι Φθιώτιδας
Ο Γιώργος και ο Ανδρέας δύο εκ των τεσσάρων τιμητικά προσκεκλημένων
Τα έντονα καιρικά φαινόμα προκάλεσαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση
«Η εκτόνωση του φαινομένου θα είναι γρήγορη», δήλωσε ο μετεωρολόγος
Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει το ισχυρό μπουρίνι που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας
Κατέρρευσε σκαλωσιά στον Πειραιά λόγω των ανέμων - Διεκόπη η κυκλοφορία του Τραμ
Ισχυρή καταιγίδα πλήττει αυτή την ώρα το λεκανοπέδιο - Πόσα θα διαρκέσει
Από τον καύσωνα στις καταιγίδες
Οι εικόνες μετά το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου
Ο ασθενής νοσηλεύεται με πολυοργανική ανεπάρκεια στο νοσοκομείο του νησιού
Ο Γιώργος Ξυλούρης αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες - Δικάζεται και για απείθεια στην πρώτη κλήση του
Μετά την ανακοίνωση της ΕΚΕ για τον πόλεμο στη Γάζα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοίνωσε την αποχώρησή του, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζονται αρχές επιστημονικής αμεροληψίας και δεοντολογίας
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Πώς ο 44χρονος στην Άνδρο την εξαπάτησε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.