- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωτιά στην Αττική: Στα 23 χιλιόμετρα εκτείνονταν τα μέτωπα της πυρκαγιάς, 168 τα ενεργά
Στοιχεία της μεγάλης πυρκαγιάς από την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus
Φωτιά στην Αττική: 23 χιλιόμετρα τα μέτωπα της πυρκαγιάς, 168 τα ενεργά - Στοιχεία της μεγάλης πυρκαγιάς από την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus
Η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus έδωσε στοιχεία για την φωτιά στην Αττική, που εκδηλώθηκε στις 12 Αυγούστου και συνεχίζει να καίει σε διάσπαρτες εστίες. Η ομάδα χαρτογράφησης της υπηρεσίας διαπίστωσε ότι τα μέτωπα της πυρκαγιάς εκτείνονταν στα 23 χιλιόμετρα.
Τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς στην Αττική μέχρι την ώρα που έγινε η δημοσίευση από την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus είναι 168. Παράλληλα, κάηκαν 8.500 εκτάρια (85.000 στρέμματα).
On the 11th of August, a large wildfire burned out of control in Attica, Greece. The fire has affected at least 10,000 hectares and forced thousands of people to flee their homes.
— Copernicus EU (@CopernicusEU) August 13, 2024
Read more:https://t.co/VYw2OCmm0H#Φωτιά pic.twitter.com/fJ0oyrQl57
Παράλληλα, το Copernicus Sentinel-2 κατέγραψε εικόνα στις 12 Αυγούστου, που έδειχνε την πυρκαγιά που μαινόταν λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.
Φωτιά στην Αττική: Σύννεφο καπνού με έκταση πάνω από 300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά προς τη Λιβύη
Η εικόνα δείχνει τα μέτωπα της φωτιάς με κόκκινο και τις καμένες περιοχές με σκούρο καφέ. «Ωθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους, η πυρκαγιά δημιούργησε ένα σύννεφο καπνού που εκτείνεται πάνω από 300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά προς τη Λιβύη και καλύπτει το ανατολικό τμήμα της Αθήνας».
On the 11th of August, a large wildfire burned out of control in Attica, Greece. The fire has affected at least 10,000 hectares and forced thousands of people to flee their homes.
— Copernicus EU (@CopernicusEU) August 13, 2024
Read more:https://t.co/VYw2OCmm0H#Φωτιά pic.twitter.com/fJ0oyrQl57
«Για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ, κινητοποιώντας βοήθεια από πολλά κράτη μέλη για να στηρίξει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης. Έχει επίσης ενεργοποιηθεί η μονάδα ταχείας χαρτογράφησης της υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων αναγκών Copernicus αναφέρει η υπηρεσία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο φόβος των προστίμων τα 90,100 και 110 km/h
Επιχειρούν χερσαίες δυνάμεις, σηκώθηκαν εναέρια μέσα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές ανηλίκων στα νοσοκομεία
Τι αναφέρει διεθνής μελέτη
Τι ισχύει για Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Γαλαξίας, Μασούτης, MyMarket και Lidl
Το χρονικό του συμβάντος
Έχουν ανακοινωθεί 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας
Το χρονικό της υπόθεσης
Μέχρι πότε παραμένει κρεμασμένο
Πώς γιορτάζεται από τη Σέριφο ως τα Μέγαρα
Το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει
Ακινητοποιημένα Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ, Τρένα, Προαστιακός - Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.