- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Φωτιά στην Αττική: Βελτίωση παρουσιάζει το μέτωπο στον Βαρνάβα
Η έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής
Φωτιά στην Αττική: Βελτίωση παρουσιάζει το μέτωπο στον Βαρνάβα - Η έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, βελτίωση παρουσιάζει η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στο Βαρνάβα και επεκτάθηκε στην βορειοανατολική Αττική.
«Πλέον δεν υπάρχει μέτωπο πυρκαγιάς, αλλά πολλές ενεργές εστίες»
«Οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν ισχυρές. Πλέον δεν υπάρχει μέτωπο πυρκαγιάς αλλά πολλές ενεργές εστίες, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του όρους της Πεντέλης και της λίμνης του Μαραθώνα», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης.
«Επειδή την τελευταία ώρα, γίνεται αναφορά για αγνοούμενο άτομο στην περιοχή της πυρκαγιάς, η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει δεχθεί κλήση για ανάλογο περιστατικό.
Οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε Αμπελεία Φαρσάλων, Πολιτικά Ευβοίας, Βόνη Ηρακλείου Κρήτης, Αγκυνάρα Πύργου Ηλείας και Ράγιο Θεσπρωτίας έχουν ελεγχθεί, ενώ οι πυρκαγιές σε Ξάνθη, Παλαιόπυργο Ναυπακτίας, και Τερψιθέα Γλυφάδας είναι οριοθετημένες.
Ο αριθμός των κρατών που έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα της χώρας μας για βοήθεια μέσω τουΕυρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας έχει διευρυνθεί.
Εκτός από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Τσεχία, στο αίτημα ανταποκρίθηκαν ακόμη 3 χώρες που θα διαθέσουν δυνάμεις και συγκεκριμένα:
- η Σερβία με ένα ελικόπτερο καθώς και με 35 πυροσβέστες με 10 οχήματα
- η Ρουμανία με 44 πυροσβέστες με 4 με υδροφόρα οχήματα
- η Τουρκία με δύο αεροσκάφη
Σημειώνεται ότι η Γαλλία πέραν του ενός ελικοπτέρου, θα αποστείλει και 200 πυροσβέστες με 28 υδροφόρα οχήματα.
Η Πυροσβεστική εφιστά την προσοχή όλων, δεδομένου ότι οι συνθήκες για την έναρξη πυρκαγιών παραμένουν επικίνδυνες όχι μόνο για αύριο Τρίτη αλλά και για τις επόμενες ημέρες», καταλήγει η έκτακτη νεότερη ενημέρωση για την πυρκαγιά στο Βαρνάβα Αττικής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.