- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κικίλιας: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Κορινθία, συνεχίζουν να επιχειρούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Η ανάρτηση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Φωτιά στην Κορινθία: Χωρίς ενεργά μέτωπα λέει ο Κικίλιας - Η ανάρτηση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην Στιμάγκα Κορινθίας, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο "X" ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.
Η φωτιά, όπως τονίζει, έχει εστίες «που θα δουλευτούν όλο το βράδυ από τους πυροσβέστες, τον δασάρχη και τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης». Σημειώνεται ότι ο κ. Κικίλιας έχει μεταβεί στην πυρκαγιά στην Κορινθία.
Αναλυτικά ο κ. Κικίλιας αναφέρει:
«14 αεροπλάνα, 8 ελικόπτερα, 50 πυροσβεστικά οχήματα, 152 πυροσβέστες και δασοκομάντος, υδροφόρες, μηχανήματα έργου από την περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δήμους καθώς και 2 ερπυστριοφόρα του στρατού επιχείρησαν από το μεσημέρι στην πολύ δύσκολη πυρκαγιά στη Στιμάγκα Κορινθίας. Πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αλλά εστίες που θα δουλευτούν όλο το βράδυ από τους πυροσβέστες μας, τον δασάρχη και τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τα εναέρια θα επιχειρήσουν ξανά με το πρώτο φως. Όλοι τους έδωσαν και δίνουν μεγάλη μάχη και τους ευχαριστώ από καρδιάς».
14 αεροπλάνα, 8 ελικόπτερα, 50 πυροσβεστικά οχήματα, 152 #πυροσβέστες και δασοκομάντος, υδροφόρες, μηχανήματα έργου από την περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δήμους καθώς και 2 ερπυστριοφόρα του στρατού επιχείρησαν από το μεσημέρι στην πολύ δύσκολη πυρκαγιά στη #Στιμάγκα… pic.twitter.com/rlGyJ4USFv
— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) July 11, 2024
«Υπάρχουν κάποιες αναζωπυρώσεις στην περιοχή της Στιμάγκας αλλά οι πυροσβέστες επιχειρούν συνεχώς» ανέφερε ο δήμαρχος Βέλου – Βόχας, Κορινθίας Θανάσης Μανάβης
«Μέχρι αυτήν την ώρα δεν κινδυνεύει καμία κοινότητα από την φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Στιμάγκα», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Βέλου - Βόχας, Κορινθίας, Θανάσης Μανάβης. Όμως, όπως πρόσθεσε, «υπάρχουν κάποιες αναζωπυρώσεις, καθώς και ένα μικρό πύρινο μέτωπο, για το οποίο υπάρχει μία ανησυχία, μήπως κινηθεί προς την κοινότητα Χαλκί, που βρίσκεται απέναντι από την Στιμάγκα».
Πάντως, όπως τόνισε ο δήμαρχος, «οι πυροσβέστες είναι παρόντες και επιχειρούν» προσθέτοντας ότι «η Πυροσβεστική έχει ενεργοποιηθεί πάρα πολύ». Όσον αφορά τους ανέμους, ο Θανάσης Μανάβης είπε ότι «έχει μειωθεί κατά πολύ η έντασή τους», ενώ μιλώντας για τις ζημιές που έχει προκαλέσει μέχρι τώρα η φωτιά, είπε ότι «έχουν καεί πολλές καλλιεργήσιμες εκτάσεις».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η γυναίκα, η οποία υπέστη κάταγμα στο πόδι, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου και νοσηλεύεται
Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν το τελευταίο αντίο στον πρώην υπουργό
Τα θέματα των σημερινών μαθημάτων για υποψήφιους ΕΠΑΛ
Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες
Ο πρώην σύντροφος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο
Ποια μαθήματα ακολουθούν
Τα μαθήματα που εξετάζονται οι υποψήφιοι
Το έργο οδικής ασφάλειας, προϋπολογισμού 88 εκατ. ευρώ, επιστρέφει σε τροχιά υλοποίησης
Στόχος η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πώς οι αστυνομικοί έστησαν την παγίδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.