- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
FedHAΤΤΑ: Αλλαγή χώρου στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων θα τινάξει στον αέρα την εξυπηρέτηση των τουριστών
Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού τάσσεται και κατά της «αναμονής των επιβατών στο δρόμο, στον ήλιο ή τη βροχή»
Tουριστικά Λεωφορεία: Αντιδρά ο FedHATTA στην αλλαγή χώρου στάθμευσης
Με τεράστια προβλήματα, ταλαιπωρία και χάος απειλείται η εξυπηρέτηση και οι μεταφορές των τουριστών της Αθήνας από τα τουριστικά λεωφορεία, εάν μεταφερθεί ο χώρος στάθμευσής τους, στο πλαίσιο νέου σχεδιασμού που βρίσκεται υπό συζήτηση από τους αρμόδιους φορείς.
Σε συνάντηση με τους παραπάνω φορείς, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού FedHATTA ζήτησε και εμμένει στη θέση της, να μην αλλάξει καμία από τις εγκεκριμένες από το 2023, θέσεις στάσης/στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων, πριν γίνει βέβαιο ότι ο οποιοσδήποτε νέος σχεδιασμός δεν θα προκαλέσει χάος.
Θέση της Ομοσπονδίας είναι ότι σε όλες τις φάσεις, δοκιμαστικές ή τελικές, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Τροχαία θα πρέπει να είναι παρούσα και να παρέχει υποστήριξη και κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, για παράδειγμα στη Λ. Συγγρού, καθόλη τη διάρκεια της σεζόν.
Οποιαδήποτε ανωμαλία στις ώρες άφιξης των τουριστικών λεωφορείων θα προκαλέσει χιονοστιβάδα προβλημάτων (όπως π.χ. στις προκαθορισμένες ώρες επίσκεψης στην Ακρόπολη, στα Μουσείων και τους Αρχαιολογικούς Χώρους).
Επίσης, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η αναμονή των επιβατών στο δρόμο, στον ήλιο ή τη βροχή προκειμένου να ολοκληρωθεί η περισυλλογή τους από τα οχήματα.
Ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε: «Η αλλαγή χώρου στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων, και μάλιστα χωρίς να έχει υπάρξει προηγούμενη μελέτη για αυτήν, είναι βέβαιο ότι μπορεί να τινάξει στον αέρα την εξυπηρέτηση των τουριστών της Αθήνας. Είναι δεδομένο, ότι οι μεταφορές τουριστών σε όλο το φάσμα υπηρεσιών, περιηγήσεων, οργανωμένων ταξιδιών, MICE, κρουαζιερών κλπ. πρέπει να παρέχουν άψογη εξυπηρέτηση για να μην αντιμετωπιστούν καταγγελίες λόγω της μη τήρησης των δεσμεύσεων περί ποιότητας και συνέπειας των παρεχόμενων υπηρεσιών που απορρέουν από το Π.Δ. 7/2018».
Πηγή: ΜΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Tι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ για την απόφαση
Πειραματιζόταν συνεχώς με το φως, την ύλη, την τεχνολογία, τη γεωμετρία
Πριν από τον Μάιο του 2027 παραδίδεται το Flyover λέει ο Ταχιάος
Αναφορικά με το νέο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων
Η ναρκωτική ουσία είχε αναμειχθεί σε μορφή σκόνης με νόμιμο φορτίο ιχθυάλευρων
Σφοδρότατες βροχές στην περιοχή
Οι καταγγελίες της έγιναν viral στη Βρετανία
Οι απαντήσεις του Παύλου Μαρινάκη μετά το δυστύχημα με τις πέντε νεκρές εργάτριες
11 παιδιά έμειναν ορφανά μετά τη φονική έκρηξη
Δωρεάν βιωματικά μαθήματα για 400 μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου - Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις
Νωρίτερα είχαν αναφερθεί προβλήματα στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας
Για τον τρίτο τραυματία, οι ιατροί έκριναν ότι απαιτείται άμεση χειρουργική επέμβαση
Ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι συνδρομητές
Κοινότητα επιστρατεύει πρωτότυπους τρόπους για να καλύψει το κενό - Ενδιαφέρον από τις πρώτες ώρες για τη θέση
Τι ισχύει για τον εκκλησιασμό
Η ονοματοδοσία αποτελεί εργαλείο έγκαιρης προειδοποίησης και συντονισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο
Μήνυμα αλληλεγγύης στον ιρανικό λαό εν μέσω των συνεχιζόμενων αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων
Συστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.