- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ενεργοποιήθηκε ο «Κοπέρνικος» για τις πυρόπληκτες περιοχές σε Αχαΐα και Ηλεία
Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Copernicus: Ενεργοποιήθηκε για τις πυρόπληκτες περιοχές σε Αχαΐα και Ηλεία
Κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service (κωδικός ενεργοποίησης (EMSR730) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας και Ηλείας, οι οποίες επλήγησαν από πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Παρασκευή 21 Ιουνίου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.
Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.
Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
Καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί αναμένονται το επόμενο 24ωρο
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Η διαδικασία έκδοσης και το κόστος
Οι εξετάσεις των ΕΠΑΛ συνεχίζονται το Σάββατο και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα με τα τρία τελευταία μαθήματα
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Διαδέχεται τη Μαίρη Μηνά
Δρόμοι έγιναν...ποτάμια, φωτεινοί σηματοδότες σε πολλά σημεία βραχυκύκλωσαν
Θετικό δείγμα βρέθηκε σε παρτίδα του προϊόντος ελληνικής εταιρίας
Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις
Ένα από τα σημαντικότερα έργα εναλλακτικού τουρισμού στα Χανιά και συνολικά στην Κρήτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.