Ελλαδα

Επέστρεψε στη φύση ο «Μάρλον Μπράντο», το πανέμορφο ζαρκάδι που είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο

Το μικρό ζωάκι είχε βρεθεί τραυματισμένο στον δρόμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζαρκάδι επέστρεψε στη φύση: Ο Μάρλον Μπράντο είχε χτυπηθεί στην Καστοριά
Ζαρκάδι επέστρεψε στη φύση: Ο Μάρλον Μπράντο είχε χτυπηθεί στην Καστοριά (φωτ. αρχείου) © Unsplash+/ Ales Krivec

Ζαρκάδι επέστρεψε στη φύση: Ο Μάρλον Μπράντο είχε χτυπηθεί στην Καστοριά - Το μικρό ζωάκι είχε βρεθεί τραυματισμένο στον δρόμο

Απελευθερώθηκε από τους εθελοντές ο «Μάρλον Μπράντο» το μικρό ζαρκάδι που νοσηλευόταν για ένα μεγάλο διάστημα στο σταθμό περίθαλψης άγριων ζώων, μετά από ατύχημα με αυτοκίνητο στην Καστοριά. «Ο Μάρλον είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο όταν προσπάθησε να διασχίσει αγροτική οδοποιία με αποτέλεσμα να έρθει στα χέρια μας», δήλωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπεύθυνος εταιρείας προστασίας περιβάλλοντος και σταθμού περίθαλψης άγριων ζώων, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1ysfe58y0u9)

Μάρλον Μπράντο: Το μικρό ζαρκάδι από την Καστοριά επέστρεψε στη φύση

«Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει καταμέτρηση για τα ζαρκάδια γιατί χρειάζεται μια βάση δεδομένων. Ουσιαστικά είναι πολύ δύσκολη καταμέτρηση, αλλά μη νομίζουμε ότι είναι πολλά. Είναι πολλά σε συγκεκριμένες περιοχές και εκεί δίνουμε τη βαρύτητα εμείς. Έχουμε πει αρκετές φορές ό,τι θα προσπαθήσουμε κανένα ζαρκάδι να μην πεθάνει στην άσφαλτο και κανένα ζαρκάδι να μην μείνει ορφανό» σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Εντωμεταξύ ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε: «Το κυνήγι καθώς και οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί ζαρκαδιών εντοπίζονται στα Γρεβενά, Καστοριά και Ροδόπη. Αρκετές φορές έχουμε πάρει από τη Ροδόπη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη τραυματισμένα ζαρκάδια. Επίσης υπάρχει και ένας μικρός πυρήνας προς την ορεινή Ναυπακτία. Ωστόσο, οι μεγαλύτεροι πυρήνες που βλέπουμε εμείς στις παρατηρήσεις μας είναι στη Δυτική Μακεδονία και στη Ροδόπη».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.