Ελλαδα

Εννέα συλλήψεις για την κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι όπου σκοτώθηκε ο 31χρονος αστυνομικός

Έξι θα βρεθούν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα - Ανάμεσά τους ο εργολάβος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνα από το κτήριο μετά την κατάρρευση μέρους του στο Πασαλιμάνι
Πασαλιμάνι - Νεκρός αστυνομικός: Εννέα συλλήψεις © Youtube / OPEN

Πασαλιμάνι - Νεκρός αστυνομικός: Εννέα συλλήψεις - Έξι άτομα σήμερα στον εισαγγελέα, ανάμεσά τους ο εργολάβος

Στον εισαγγελέα αναμένεται να μεταφερθούν έξι από τους εννέα συλληφθέντες για την τραγωδία που καταγράφηκε το πρωί της Τρίτης (16.4) στο Πασαλιμάνι, όταν μέρος κτηρίου κατέρρευσε με συνέπεια να χάσει τη ζωή του ένας 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες που πραγματοποιούνταν στη διώροφη κατοικία επί της οδού Νεωρίων, στην ακτή Μητσοπούλου. 

Πασαλιμάνι - Νεκρός αστυνομικός: Εννέα συλλήψεις

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μεταξύ των συλληφθέντων είναι εργολάβος, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού. Τρία άτομα παραμένουν στο νοσοκομείο. 

Στο κτίριο επί της οδού Νεωρίων στο Πασαλιμάνι επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ εκλήθη επίσης η 1η ΕΜΑΚ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε εκδοθεί ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες από τον δήμο Πειραιά. Για το περιστατικό, διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πασαλιμάνι - Κατάρρευση κτηρίου: Τι δήλωσε ο Γιάννης Μώραλης

 Ο δήμαρχος Πειραιάς, Γιάννης Μώραλης, μίλησε για την τραγωδία στον Alpha, κάνοντας γνωστό ότι είχε δοθεί άδεια για εργασίες μικρής κλίμακας. 

«Είχε άδεια μικρών εργασιών, μικρής κλίμακας. Τώρα τι παρεμβάσεις έγιναν εδώ. Είναι τραγικό, σαν χάρτινο να ήταν το κτήριο. Δεν μπορεί ένα κτήριο να έπεσε από απλές εργασίες. Δεν πρέπει να κάνουμε πρόχειρες προσεγγίσεις. Πρέπει να γίνει ανάκριση και έρευνα», δήλωσε αρχικά ο Γιάννη Μώραλης και πρόσθεσε: «Ένα κτήριο του 1958 νομίζω. Δόθηκε άδεια για εργασίες μικρής κλίμακας. Το τι έγινε μέσα κανείς δεν γνωρίζει». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0ldwrg0cvfl)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ