Ελλαδα

Συνελήφθη ο εργολάβος του κτηρίου που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι

Πώς έχασε τη ζωή του o αστυνομικός που εργαζόταν στην οικοδομή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνα από την κατάρρευση μέρους κτηρίου στο Πασαλιμάνι
Εικόνα από την κατάρρευση μέρους κτηρίου στο Πασαλιμάνι - Νεκρός 31χρονος αστυνομικός © Alpha

Πασαλιμάνι: Συνελήφθη ο εργολάβος του κτηρίου - Πώς έχασε τη ζωή του o αστυνομικός που εργαζόταν

Η προσαγωγή του εργολάβου του κτηρίου που κατέρρευσε σήμερα το πρωί στο Πασαλιμάνι, προκαλώντας το θάνατο ενός 31χρονου αστυνομικού, μετατράπηκε σε σύλληψη.

Ο εργολάβος του κτηρίου είχε προσαχθεί μαζί με άλλους πέντε εργάτες για το δυστύχημα. Οι πέντε εργάτες, που προς το παρόν βρίσκονται υπό κράτηση,  θα αφεθούν ελεύθεροι σε περίπτωση που είναι νόμιμοι και δεν υπάρχει παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας.

Από την κατάρρευση του κτιρίου έχασε τη ζωή του ο 31χρονος αστυνομικός, ενώ τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα, τα οποία νοσηλεύονται εκτός κινδύνου και αναμένεται να καταθέσουν κι αυτά για όσα έγιναν σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι εργάτες προσπαθούσαν να ρίξουν κάποιον τοίχο και πιθανότατα χτύπησαν κεντρικό δοκάρι, με συνέπεια να καταρρεύσει ένα ολόκληρο τμήμα του κτηρίου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0lg087migwx)

Πασαλιμάνι - Κατάρρευση κτηρίου: Τι δήλωσε ο Γιάννης Μώραλης

 Ο δήμαρχος Πειραιάς, Γιάννης Μώραλης, μίλησε για την τραγωδία στον Alpha, κάνοντας γνωστό ότι είχε δοθεί άδεια για εργασίες μικρής κλίμακας. 

«Είχε άδεια μικρών εργασιών, μικρής κλίμακας. Τώρα τι παρεμβάσεις έγιναν εδώ. Είναι τραγικό, σαν χάρτινο να ήταν το κτήριο. Δεν μπορεί ένα κτήριο να έπεσε από απλές εργασίες. Δεν πρέπει να κάνουμε πρόχειρες προσεγγίσεις. Πρέπει να γίνει ανάκριση και έρευνα», δήλωσε αρχικά ο Γιάννη Μώραλης και πρόσθεσε: «Ένα κτήριο του 1958 νομίζω. Δόθηκε άδεια για εργασίες μικρής κλίμακας. Το τι έγινε μέσα κανείς δεν γνωρίζει». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0ldwrg0cvfl)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ