Ελλαδα

Ασθενής με ψαλίδι απειλούσε το προσωπικό στο νοσοκομείο της Άρτας

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας
Νοσοκομείο Άρτας: Ασθενής απειλούσε προσωπικό © EUROKINISSI

Νοσοκομείο Άρτας: Ασθενής απειλούσε προσωπικό - Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Συναγερμός σήμανε στο Νοσοκομείο της Άρτας, όταν ασθενής σε κατάσταση αμόκ άρπαξε ένα ψαλίδι και άρχισε να απειλεί του νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό. Το περιστατικό καταγράφηκε το βράδυ της Κυριακής (7.4) και έληξε με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.. 

Νοσοκομείο Άρτας: Ασθενής απειλούσε προσωπικό

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, ασθενής με ψυχιατρικά προβλήματα επιτέθηκε και απείλησε γιατρούς, νοσηλευτές και καθαρίστριες. Αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα και κατάφεραν να συλληφθεί ο ασθενής.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για το περιστατικό στο νοσοκομείο της Άρτας

«Στο νοσοκομείο Αρτας από τύχη δεν σκοτώθηκε συνάδελφος χθες μεσάνυκτα.

Ασθενής με ψυχιατρικά προβλήματα που νοσηλευόταν στην πνευμονολογική κλινική ως παθολογικό περιστατικό, διεγερτικός και άκρως επιθετικός χτύπησε την αποκλειστική του, έφυγε από το θάλαμο νοσηλείας, έσπαγε ότι έβρισκε μπροστά του. Πήγε στα επείγοντα άρπαξε ψαλίδι, απειλούσε γιατρούς, νοσηλευτές, καθαρίστριες. Άρπαξε τον μοναδικό φύλακα και του έβαλε το ψαλίδι στο λαιμό. Ξέφυγε και ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Κατέφθασε έξω από τα επείγοντα και για να καταφέρουν να φτάσουν στη σύλληψή του πυροβόλησαν οι αστυνομικοί στον αέρα για εκφοβισμό.

Με τον πυροβολισμό κατατρόμαξαν όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς και οι ασθενείς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα επείγοντα για εξέταση. Τώρα, νοσηλεύεται κρατούμενος στο διαμορφωμένο δωμάτιο ασφαλείας της πνευμονολογικής κλινικής φρουρούμενος. Το βράδυ κατέφθασε η διοίκηση που αναγκάστηκε να αντικαταστήσει το προσωπικό από τις δύο κλινικές λόγω ταραχής.

Τι άλλο θα δούμε στα νοσοκομεία. Είμαστε στο έλεος του κάθε νταή. Τι πρέπει να γίνει για να ληφθούν μέτρα. Όταν συμβεί το κακό τότε να δούμε τι θα έχουν να μας πουν. Για δουλειά πάμε όχι για πόλεμο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ