- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Πώς αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο δράστης της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους
Tην ίδια ώρα οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση
Γυναικοκτονία: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τους Αγίους Αναργύρους
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών της υπηρεσίας «Εσωτερικών Υποθέσεων» της αστυνομίας για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, πριν από μια εβδομάδα, έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων.
Οι αστυνομικοί έχουν λάβει καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους συναδέλφους τους, οι οποίοι έχουν ήδη απομακρυνθεί από τις θέσεις τους. Πρόκειται για τον διοικητή του τμήματος, την 60χρονη υποδιοικητή που το μοιραίο βράδυ εκτελούσε χρέη επόπτη βάρδιας κα είχε ως αρμοδιότητα τον έλεγχο όλων των αστυνομικών τμημάτων της Δυτικής Αττικής, την οδηγό της, την 22χρονη αξιωματικό υπηρεσίας, τον 48χρονο καταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση υπαρχιφύλακα-φρουρό του τμήματος καθώς και τον τηλεφωνητή του «100».
Κατάθεση επίσης, έχει δώσει και ο φίλος της 28χρονης νηπιαγωγού, ο οποίος βρισκόταν στο πλευρό της την στιγμή της δολοφονικής επίθεσης από τον 39χρονο πρώην σύντροφο της. Όλοι τους, έχουν δώσει τις εξηγήσεις τους για το πως συνέβησαν τα γεγονότα, τι ανέφερε ο κάθε ένας από αυτούς κατά τις επαφές του με την 28χρονη Κυριακή, ενώ στη δικογραφία που σχηματίζεται, έχει ενταχθεί το ηχητικό από την τηλεφωνική επικοινωνία της Κυριακής με τον τηλεφωνητή του «100» αλλά και υλικό από κάμερες ασφαλείας που αποτυπώνουν μέρος της δολοφονικής επίθεσης.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα στοιχεία για τις ευθύνες της αξιωματικού υπηρεσίας, την υποδιοικητή αλλά και τον φρουρό του Α.Τ. καθώς και του τηλεφωνητή του κέντρου της «Άμεσης Δράσης», είναι σοβαρά και όλοι τους, ελέγχεται κατά πόσο μπορεί να έχουν και ποινικές ευθύνες, πέραν των πειθαρχικών παραπτωμάτων στα οποία έχουν υποπέσει.
Η δικογραφία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας και η δικογραφία θα αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών, ο οποίος θα αποφασίσει για τυχόν διώξεις.
Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο 39χρονος μετά την απόπειρα αυτοκτονίας
Την ίδια ώρα, στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Αττικό» εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ο 39χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Κυριακής. Ο προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού, αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή του τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, προτού προλάβει να συμπληρώσει καλά-καλά δύο 24ωρα στην Έ Πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος. Βρέθηκε στην τουαλέτα του κελιού του, να έχει φτιάξει έναν αυτοσχέδιο βρόγχο από τις γάζες με τις οποίες είχαν τυλίξει τα τραύματα του από την προσπάθεια του να αυτοτραυματιστεί μετά τη δολοφονία της Κυριακής.
Τον βρόγχο, είχε κρεμάσει από μια βίδα που συγκρατούσε σωλήνα του νερού της τουαλέτας του κελιού. Τον βρήκε ένας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους βάρδιας, που ανά 20 λεπτά τον ήλεγχαν προκειμένου να διαπιστώνουν ότι δεν θα προσπαθήσει να βλάψει τον εαυτό του.
Εάν και βρέθηκε χωρίς σφυγμό, οι σωφρονιστικοί τον επανέφεραν στη ζωή και τον μετέφεραν στον «Αττικό», όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Αυτό που τονίστηκε από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους είναι πως οι δύο ψυχίατροι του σωφρονιστικού καταστήματος είχαν κρίνει πως δεν πρέπει να μεταφερθεί στην ψυχιατρική κλινική, αφού δεν διέκριναν αυτές τις ενδείξεις που θα τον οδηγούσαν μακριά από τον γενικό πληθυσμό της φυλακής.
Η κατάσταση του, εάν και σοβαρή, θεωρείται πως έχει σταθεροποιηθεί και μέλημα των γιατρών, είναι να επιστρέψει κανονικά στις φυλακές και να δικαστεί εν τέλει για το έγκλημα το οποίο κατηγορείται ότι διέπραξε, με θύμα την πρώην αρραβωνιαστικιά του
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.