Ελλαδα

Αμείωτη η ένταση των ανέμων και διάσπαρτες εστίες στην Ιεράπετρα

Τρεις τραυματίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιεράπετρα: Αμείωτη η ένταση των ανέμων, διάσπαρτες εστίες
© radiolasithi

Ιεράπετρα: Συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά στο Λασίθι - Τρεις τραυματίες

Βελτιωμένη χαρακτήρισε την κατάσταση κυρίως στο δυτικό μέτωπο προς την Ιεράπετρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, ενώ ανατολικότερα η ένταση της φωτιάς περιγράφεται μειωμένη αλλά με διάσπαρτες εστίες δυτικά του οικισμού Κουτσουρά.

Οι άνεμοι έφτασαν τα 7- 8 μποφόρ και ριπές 74 χιλιομέτρων την ώρα, είπε ο κ. Βαθρακογιάννης επισημαίνοντας ότι τα 4 ελικόπτερα που επιχειρούν, αντιμετώπισαν αναταράξεις αλλά δεν σταμάτησαν τις προσπάθειες.

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 169 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων όπου συμμετέχουν και δυνάμεις από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Επί τόπου έχει μεταβεί η διεύθυνση της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού καθώς και ομάδα χειριστών drone. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής άλλες τρείς εστίες στην ευρύτερη περιοχή, αντιμετωπίστηκαν άμεσα. 

Από τις πρώτες πρωινές ώρες τέθηκαν σε γενική επιφυλακή όλες οι δυνάμεις στην Περιφέρεια Κρήτης. Η φωτιά κινείται σε ένα κομμάτι πολύ δύσβατο, ορεινό, με πεύκα, με χαμηλή βλάστηση, θαμνώδη βλάστηση και βραχώδη περιοχή, είπε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Μανώλης Φραγκούλης. Μεγάλη μας αγωνία αυτή τη στιγμή είναι να μη φτάσει η φωτιά στο περίφημο δασάκι του Κουτσουρά είπε ο δήμαρχος ο οποίος περιέγραψε ως «εύστοχη και γρήγορη τη συνδρομή ελικοπτέρων, ειδικά όπου το δύσβατο της περιοχής καθιστά αδύνατη την πρόσβαση οχημάτων της Πυροσβεστικής». Έχουμε εκατοντάδες εθελοντές οι οποίοι προσπαθούν γύρω από την περιοχή να περιορίσουν τη φωτιά, καθότι κινείται ανατολικά προς τον οικισμό προς το χωριό Κουτσουρά ενώ δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες, είπε ο δήμαρχος. «Ευτυχώς δεν έχουμε αυτή τη στιγμή κάποιο κατεστραμμένο σπίτι ολοσχερώς ή κάποιο θερμοκήπιο», πρόσθεσε.

Κάτοικος ηλικίας 74 χρόνων διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με εγκαύματα πρώτου βαθμού και αναπνευστικά προβλήματα, ενώ διάστρεμμα έπαθε και ένας πυροσβέστης κατά την διάρκεια των προσπαθειών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Επιπλέον μία γυναίκα έπαθε κάταγμα στο χέρι.

Πηγή: ΕΡΤnews

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ