Ελλαδα

Μεγάλη φωτιά κοντά στην Ιεράπετρα Λασιθίου - Κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ - Σε εξέλιξη ακόμη 2 εστίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρήτη: Μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα - Επιχειρούν 41 πυροσβέστες και δύο ελικόπτερα - Ισχυροί άνεμοι ως και 8 μποφόρ πνέουν στην περιοχή.
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Ιεράπετρα Κρήτης © Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Κρήτη: Μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα - Επιχειρούν 41 πυροσβέστες και δύο ελικόπτερα - Ισχυροί άνεμοι ως και 8 μποφόρ πνέουν στην περιοχή.

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει την τελευταία ώρα σε ορεινή περιοχή κοντά στα Σχινοκάψαλα στην Ιεράπετρα Κρήτης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην περιοχή πνέουν τις τελευταίες ώρες ισχυροί βοριάδες έως και 8 μποφόρ, ενισχύοντας το μέτωπο προς τη θάλασσα κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Ιεράπετρα: Κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων

Μεγάλη είναι αυτή την ώρα η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, με οχήματα και πυροσβέστες από Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο.

Posted by Alexandros Figetakis on Friday, April 5, 2024

Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα 2 εστίες πυρκαγιάς η μία στις περιοχή των Αμμουδάρων κοντά στο χωριό Μύρτος και η άλλη σε χορτολιβαδική έκταση στις Μάλες Ιεράπετρας. Σύμφωνα με το radiolasithi.gr, δεν είναι ακόμα γνωστές πολλές λεπομέρειες για το μέγεθος και την επικινδυνότητά τους.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, Μανόλης Φραγκούλης που βρίσκεται στο σημείο μαζί με Αντιδημάρχους και την Πολιτική Προστασία του Δήμου, δήλωσε στο Creta24 ότι στο σημείο επιχειρούν εναέρια μέσα καθώς φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή και δεν υπάρχει οδικό δίκτυο για να προσεγγίσουν οι πυροσβέστες.

Μήνυμα από το 112

Μήνυμα από το 112 για να εκκενώσουν προληπτικά τον οικισμό Μαύρος Κόλυμπος έλαβαν όσοι βρίσκονται στην περιοχή και καλούνται να κινηθούν προς τον Κουτσουρά, λόγω της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στη συγκεκριμένη περιοχή της Ιεράπετρας. Οι συνθήκες για την πυρόσβεση είναι δύσκολες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ