Ελλαδα

Πατήσια: Στον εισαγγελέα ο 19χρονος που τραυμάτισε μαθητή και διευθυντή σε σχολείο

Εκτός κινδύνου οι τραυματίες

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πατήσια: Στον εισαγγελέα ο 19χρονος που τραυμάτισε μαθητή και διευθυντή σε σχολείο
Πατήσια: Στον εισαγγελέα ο 19χρονος που τραυμάτισε μαθητή και διευθυντή σε σχολείο © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Πατήσια - σχολείο: Στον Εισαγγελέα σήμερα ο 19χρονος - Εκτός κινδύνου οι τραυματίες 

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 19χρονος που χτύπησε με σφυρί μαθητή στο κεφάλι και τραυμάτισε, τον διευθυντή με μαχαίρι, σε Γυμνάσιο στα Πατήσια.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d03vuo1n1ush)

Εκτός κινδύνου παρά τα πολλαπλά τραύματα που φέρουν βρίσκονται ο 17χρονος μαθητής και ο 60χρονος διευθυντής του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, στα Πατήσια, οι οποίοι δέχθηκαν το πρωί της Τρίτης επίθεση από 19χρονο εξωσχολικό που εισέβαλε στο σχολικό συγκρότημα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής (ΥΠΕ), οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», φέροντα τραύματα στο κρανίο, τον κορμό και την κοιλιακή χώρα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d03pssr151f5)

Επίθεση σε σχολείο στα Πατήσια: Ποια είναι η κατάσταση της υγείας των τραυματιών 

Όπως εξήγησε ο διευθυντής της Γ’ χειρουργικής, στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», κ. Ανδρέας Ζεβλάς, η κατάσταση της υγείας των δύο τραυματιών της επίθεσης είναι σταθερή. «Είναι σταθερός και έχει ένα τραύμα από την αριστερή πλάγια κοιλιακή χώρα. Δεν είναι κατάσταση που στην παρούσα φάση να φοβόμαστε για κάτι αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος», είπε σχετικά με την κατάσταση της υγείας του διευθυντή, ενώ επεσήμανε στην συνεχεια:

«Αυτές οι κακώσεις που έχει είναι κακώσεις που πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί ώστε να εκφράσουμε το πρώτο 24ωρο την άποψή μας».

Σε ό,τι αφορά στον 17χρονο μαθητή, ο κ. Ζεβλάς εξήγησε πως έχει θλαστικό χτύπημα στο κεφάλι. «Και το παιδί είναι σταθερό αλλά συνεχίζουμε τον έλεγχο για να βεβαιωθούμε ότι είναι πραγματικά καλά όπως δείχνει», κατέληξε.

Υποβάλλονται σε εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο, ενώ δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Μέσα σε λουτρό αίματος ο μαθητής μετά την επίθεση του 19χρονου

Μαθητές, που ήταν στο σχολείο την ώρα της επίθεσης, ανέφεραν ότι «ο αδερφός του Γεωργιανού ήρθε για να πάρει εκδίκηση για τον αδερφό του. Ο διευθυντής δεν είχε καταλάβει τίποτα και πήγε να τους χωρίσει».

Μία μαθήτρια περιέγραψε πως βρήκαν τον συμμαθητή τους σε ένα λουτρό αίματος.

«Είδαμε ότι ήταν στο πάτωμα λιπόθυμος και γεμάτος αίματα. Υπήρχαν αίματα παντού, ακόμα και στον τοίχο. Το σχολείο ήταν γεμάτο παιδιά, αλλά κανένας δεν τον πλησίασε για να τον βοηθήσει. Μόνο φώναζαν για να συνεχιστεί το ξύλο», είπε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d03qf0l8qhr5)

Το χρονικό της επίθεσης στο σχολείο στα Πατήσια

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛΑΣ το πρωί της Τρίτης 26 Μαρτίου όταν ένας 19χρονος μπήκε σε σχολείο στα Πατήσια και επιτέθηκε με ένα σφυρί σε έναν 17χρονο και στη συνέχεια χτύπησε στην κοιλιά με μαχαίρι τον διευθυντή του σχολείου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d03p2j4v6po9)

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο αλλοδαπός που είναι εξωσχολικός, στις 8:30, μπήκε ξαφνικά στο χώρο του σχολείου και μόλις είδε τον Νιγηριανό μαθητή του επιτέθηκε και τον χτύπησε με σφυρί. 

Το περιστατικό αυτό έγινε αντιληπτό από μαθητές σχολείου αλλά και τον διευθυντή ο οποίος έτρεξε να χωρίσει τα δύο παιδιά και δέχτηκε μαχαιριά στα πλευρά από τον δράστη.

Ο 19χρονος προσπάθησε να εξαφανιστεί και κρύφτηκε στις σκάλες στο υπόγειο του σχολείου όπου και τον εντόπισαν οι αστυνομικοί οι οποίοι έφτασαν αμέσως το σημείο.

Ο δράστης είναι αδερφός μαθητή του γυμνασίου και εισέβαλε στις εγκαταστάσεις του 41ου γυμνασίου στην οδό Πάτμου λόγω κάποιας διένεξης του αδερφού του με το θύμα της επίθεσης.

Ο μαθητής και ο διευθυντής του σχολείου βρίσκονται όπως αναφέρθηκε παραπάνω μέχρι αυτή την ώρα στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», ενώ ο δράστης κρατείται στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ