- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραγωδία στα Τέμπη: Αποφυλακίζεται ο Επιθεωρητής Λάρισας του ΟΣΕ
Του επιβλήθηκε κατ'οικον περιορισμός
Tέμπη: Αποφυλακίζεται ο Επιθεωρητής Λάρισας του ΟΣΕ
Σε κατ’ οίκον περιορισμό τίθεται ο προϊστάμενος κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Λάρισας του ΟΣΕ κατά την τραγωδία των Τεμπών, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας να άρει το μέτρο της προσωρινής κράτησης.
Όπως αναφέρει το larissanet.gr, στον μοιραίο επιθεωρητή που κατάρτισε τις βάρδιες του Φεβρουαρίου 2023, δηλαδή και της νύχτας που έγινε η τραγωδία των Τεμπών με τη σύγκρουση δύο τρένων, επιβλήθηκε καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Νικολάου είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή σχεδόν ένα χρόνο πριν και συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου. Η δίωξη του είναι σε βαθμό κακουργήματος και σχετίζεται με την τοποθέτηση του 59χρονου σταθμάρχη στη βραδινή βάρδια της 28ης Φεβρουαρίου, τη στιγμή που γνώριζε πως ο συγκεκριμένος δεν πληροί τα κριτήρια να ανταπεξέλθει στο συγκεκριμένο πόστο.
Οι λάθος χειρισμοί του σταθμάρχη το βράδυ της 28ης έστειλαν την επιβατική αμαξοστοιχία στην γραμμή καθόδου αντί της γραμμής ανόδου, με αποτέλεσμα αυτή να συγκρουστεί μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία και να χάσουν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.
Τέλος η προηγούμενη αίτηση αποφυλάκισης, την περασμένη άνοιξη, είχε απορριφθεί από το Συμβούλιο Εφετών.
Σύμβαση 717: Ελεύθεροι με εγγυήσεις οι 2 πρώτοι κατηγορούμενοι
Σημειώνεται ότι χθες με μεγάλες εγγυήσεις αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους οι πρώτοι 2 κατηγορούμενοι στην έρευνα της Ευρωπαίας ανακρίτριας για τη σύμβαση 717 εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου.
Συγκεκριμένα τους επιβλήθηκε έγγυηση 500.000 και 600.000 ευρώ αντίστοιχα ενώ απαγορεύτηκε σε αμφότερους η έξοδος από τη χώρα. Πρόκειται για εμπλεκόμενα πρόσωπα από τον ΕΡΓΟΣΕ, σε μια δικογραφία με 23 κατηγορούμενους – μη πολιτικά πρόσωπα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πού τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για πεζούς και οχήματα από τις 08:00 έως τις 20:00
Σο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.