Ελλαδα

Οδηγός λεωφορείου φαίνεται να οδηγεί με τους αγκώνες λόγω...κινητού

Όλα αυτά μια ημέρα με ολισθηρό οδόστρωμα λόγω της βροχής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λεωφορείο του ΟΑΣΘ
© ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

Λεωφορεία: Οδηγός στο κινητό τηλέφωνο φαίνεται να οδηγεί με τους αγκώνες

Επιβάτης λεωφορείου της γραμμής 022 στην περιοχή της Κυψέλης κατέγραψε οδηγό, να είναι αφοσιωμένος στο κινητό του και μάλιστα να κινεί το τιμόνι με τους αγκώνες. 

Λεωφορείο: «Μπόρεσα να καταγράψω μόνο 30 δευτερόλεπτα λόγω κόσμου»

Σύμφωνα με βίντεο που έδειξε εκπομπή του Mega, sto διάρκειας 35 δευτερολέπτων βίντεο το κινητό τηλέφωνο του οδηγού βρίσκεται μονίμως στο τιμόνι. Ο οδηγός κατά διαστήματα δίνει κλίση με το δεξί του χέρι στο λεωφορείο και σταματάει στη διασταύρωση. Ακόμα και εκεί όμως, η συσκευή παραμένει στο τιμόνι. Ο ίδιος ελέγχει το δρόμο και λίγο αργότερα την αφήνει δίπλα του. Φαίνεται, μάλιστα, να κρατά το τιμόνι με τους αγκώνες σε μια ημέρα με ολισθηρό οδόστρωμα λόγω της βροχής.

«Απόγευμα Τρίτης, στις 7 και 10, στο 022 προς Νέα Κυψέλη, ο οδηγός ασχολούταν με το κινητό του πόση ώρα. Εγώ μόνο 30 δευτερόλεπτα μπόρεσα να καταγράψω λόγω του κόσμου. Ήταν φίσκα, είναι και μικρό λεωφορείο. Ήταν τόσο χαμένος στον κόσμο του και μόλις σταματήσαμε άνοιξε τις πόρτες κανονικά και κατέβηκε ο κόσμος γιατί ήταν τερματικός σταθμός. Ευτυχώς φτάσαμε σπίτια μας. Κανένας δεν έκανε κάποιο σχόλιο. Ήμασταν νεαρά άτομα μπροστά, πίσω κάποιοι άλλοι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν κατάλαβαν τι έγινε, μεταξύ μας το καταλάβαμε και λέγαμε: «α κάτσε να πάνε όλα καλά», είπε αρχικά.

Καταλήγοντας, τόνισε: «Ήταν αρκετή ώρα που ασχολούταν με το κινητό του και άνοιγε και έκλεινε με την θήκη, αλλά συνέχιζε, δηλαδή δεν είχε πρόβλημα και προφανώς δεν θα ήταν και η πρώτη φορά που το έκανε. Λέω: «να πάει, ότι είναι να γίνει, έγινε». Ενδεχομένως να περάσει μία ΕΔΕ μήπως παρθεί από τα καθήκοντα του, να σωθεί καμία ανθρώπινη ζωή».

«Ένας επαγγελματίας οδηγός δεν πρέπει να απασχολείται με οτιδήποτε άλλο κατά τη διάρκεια της οδήγησης», δήλωσε ο Φώτης Νικολακόπουλος, γενικός γραμματέας του ΟΑΣΥ.

«Η ασφάλεια του επιβατικού κοινού αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της Ο.ΣΥ. Α.Ε. Βάσει του κανονισμού αλλά και των οδηγιών της Διοίκησης, κάθε πράξη που δημιουργεί ζήτημα ασφαλείας δεν είναι αποδεκτή και εμπίπτει στην προβλεπόμενη Πειθαρχική διαδικασία. Επιπλέον με απόφαση του Διευθύνοντος, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, ο υπαίτιος τίθεται άμεσα σε διαθεσιμότητα», αναφέρει με ανακοίνωση της η ΟΣΥ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ