Ελλαδα

Δίκη Πισπιρίγκου: «Για ποια παιδιά μιλάς, για αυτά που δολοφόνησες:»

Επεισόδιο μεταξύ Δασκαλάκη και Ρούλας Πισπιρίγκου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ
ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Δίκη Πισπιρίγκου: Ένταση της μητέρας με τον πατέρα των παιδιών Μάνο Δασκαλάκη 

Παρατείνεται για ακόμη έξι μήνες η προσωρινή κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου καθώς σύμφωνα με την εισαγγελική κρίση που υιοθέτησε ομόφωνα το δικαστήριο, «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής σε βάρος της».

Ο πρώην σύζυγος της κατηγορούμενης Μάνος Δασκαλάκης κατέθετε επί σχεδόν ένα τετράωρο και μίλησε αναλυτικά τόσο για τις σχέσεις του ζεύγους όσο και για τους θανάτους των τριών παιδιών τους. Κατά την αποχώρηση της, η 35χρονη κατηγορουμένη, επιχείρησε να επιτεθεί στον πατέρα των παιδιών με τους δυο τους να ανταλλάσσουν στη συνέχεια κατηγορίες και βωμολοχίες. «Δε θα ξαναπιάσεις τα παιδιά στο στόμα σου, μ…[…] παιχνίδι με τους δημοσιογράφους θέλεις να κάνεις;» είπε η μητέρα με τον πατέρα να της απαντά: «Τα παιδιά που δολοφόνησες εσύ π…[…]».

Δίκη Πισπιρίγκου: Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη

Ο Μάνος Δασκαλάκης ξεκίνησε να μιλά για τη γνωριμία του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και την απόφασή τους να προχωρήσουν στη δημιουργία οικογένειας. «Γνωριστήκαμε σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ήμουν 20 στα 21, εκείνη στα 23-24. Μέσα σε ένα μήνα αποφασίσαμε να κάνουμε παιδί. Μένει έγκυος στην Τζωρτζίνα.

Από το συγγενικό περιβάλλον της κατηγορούμενης υπήρχαν αντιρρήσεις, τότε ήμουν διανομέας, είναι λογικό να ήθελαν κάτι καλύτερο για την κόρη της. Εμείς το θέλαμε πάρα πολύ το παιδί. Και οι δικοί μου μού έλεγαν ότι ήμουν πάρα πολύ μικρός. Η εγκυμοσύνη προχώρησε πολύ καλά, η σχέση μας ήταν άψογη. Αργότερα αποφασίσαμε να κάνουμε και τη Μαλένα», περιέγραψε στο δικαστήριο.

Όπως σημείωσε, όταν γεννήθηκε η Μαλένα η συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν διαφορετική σε σχέση με τη γέννηση της Τζωρτζίνας, όμως πολύ γρήγορα επανήλθε. «Ήταν λίγο απόμακρη τις πρώτες ημέρες με τη Μαλένα. Φαινόταν στο πρόσωπό της μια αποστασιοποίηση. Μιλήσαμε με τους γιατρούς, αν είχε κάποια κατάθλιψη, και μας είπαν, αν συνεχιστεί, να το παρακολουθήσουμε. Ξεπεράστηκε δύο μέρες μετά, που γυρίσαμε στο σπίτι», σημείωσε.

Όταν ο μάρτυρας ρωτήθηκε για το πώς ήταν η κατηγορούμενη ως μητέρα, τη χαρακτήρισε άψογη. «Αυτό που μας έδινε να καταλάβουμε ήταν πως ήταν άψογη. Τα παιδιά ήταν πάντα περιποιημένα, δεν είχαν ούτε έναν λεκέ πάνω τους, το σπίτι περιποιημένο. Η σχέση μας κανονική», υποστήριξε.

«Εμμονική ζήλια»

Στη συνέχεια, μίλησε για τη σχέση του ζεύγους και αναφέρθηκε σε μια εξωσυζυγική του σχέση. Όπως τόνισε, εκ των υστέρων κατάλαβε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε μια εμμονική ζήλια στο πρόσωπό του.

«Το 2018 έκανα μια επιπολαιότητα, ξεκίνησα μια σχέση, γνώρισα μια κοπέλα και ενθουσιάστηκα. Το έμαθε, ήταν σε πολύ ήρεμη κατάσταση. Μου έλεγε από την αρχή της σχέσης μας ότι, επειδή ήμουν μικρός, θα έκανα επιπολαιότητες.

Μιλήσαμε στο τηλέφωνο, της είπα ότι εγώ στη θέση της δεν θα το συγχωρούσα και πως αν γυρίσω σπίτι θα ήθελα να μη χαλάσει η οικογένεια. Δεν υπήρξε άλλη αντίδραση. Πολλές φορές ερχόταν όμως το θέμα στην επιφάνεια, σε στιγμές ζήλιας. Όταν έβγαινα με φίλους μου, π.χ., έλεγε να μην έχουμε πάλι τα ίδια.

Τότε το έβλεπα έτσι, τώρα που τα σκέφτηκα αλλιώς και έχει γίνει και η άλλη δίκη, καταλαβαίνω πως ήταν εμμονική ζήλια», ανέφερε.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τον Μάνο Δασκαλάκη να περιγράψει τη σχέση και τις αντιθέσεις του ζεύγους.

«Ήμασταν πολύ έντονοι και οξύθυμοι χαρακτήρες, στους τσακωμούς το τερματίζαμε, φτάναμε λεκτικά στο χωρισμό για ασήμαντες αφορμές. Τώρα τα χαρακτηρίζω παιδιαρίσματα. Πέντε-έξι φορές στα 9 χρόνια φτάσαμε στο ''χωρίζουμε''. Καβγαδίζαμε με μηνύματα, γύριζα σπίτι και ήμασταν μια χαρά, όλα ηρεμούσαν. Η σχέση μας με τα παιδιά, σαν γονείς, πάρα πολύ καλή, στο μεταξύ μας υπήρχε μια μόνιμη, έντονη διαμάχη, που κατέληγε στην ένωση. Σοβαρά να χωρίσουμε τέθηκε μόνο μετά την Ίριδα. Φτάσαμε στον χωρισμό δύο φορές, τον Γενάρη του '22 και η άλλη το '19-'20, δεν θυμάμαι ακριβώς το λόγο», ήταν η απάντηση του.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ