- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
«Μου λείπετε! Αθάνατες!»: Η συγκινητική ομιλία του πατέρα των δίδυμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη
Μνημόσυνο για τον έναν χρόνο από το δυστύχημα και στην Καλαμπάκα
Τέμπη: Ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών στο μνημόσυνο για τον έναν χρόνο από την τραγωδία
Μνημόσυνο και στην Καλαμπάκα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (28.2) για τον έναν χρόνο από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Η πόλη θρηνεί την απώλεια των δίδυμων κοριτσιών και της ξαδέλφής τους που βρήκαν τραγικό θάνατο στο Intercity 62. Ο πατέρας των διδύμων, Νίκος Πλακιάς, «λύγισε» μιλώντας για το δυστύχημα.
«Τα παιδιά μας χάθηκαν τόσο αναίτια. Τόσο άδικα. Πλέον ο πόνος μου δεν γίνεται δάκρυ. Γίνεται μίσος, οργή και θυμός. Μαζί μας βρίσκονται και τα αδέλφια, οι οικογένειες που ήρθαν από το νομό, οι οικογένειες ανθρώπων που χάθηκαν. Αυτές είναι οι οικογένειές μας, αυτά είναι τα αδέλφια μας! Να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμόσαστε: στη θέση αυτή μπορεί να ήταν ο καθένας σας! Να είστε πάντα δίπλα μας. Ευχαριστώ. Χρύσα, Θώμη, Αναστασία, μου λείπετε! Αθάνατες!», είπε ο Νίκος Πλακιάς.
Τέμπη: «Η κόρη μου είχε εισιτήριο θανάτου», λέει η μητέρα της 20χρονης Κλαούντια
Οι οικογένειες, οι φίλοι, οι συγγενείς, αλλά και δεκάδες πολίτες που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, μετέβησαν εχθές στο σημείο της τραγωδίας και άφησαν λουλούδια, κεριά και στεφάνια εις μνήμην των αδικοχαμένων θυμάτων.
Η κα. Άλμα Λάτα, μητέρα της 20χρονης Κλαούντια που βρισκόταν στα μοιραία βαγόνια του Intercity, ζητάει μόνο δικαίωση για το παιδί της. Να δικαστούν οι αρμόδιοι και εφόσον κριθούν ένοχοι να μπουν στη φυλακή.
«Μας κουνούσαν το δάχτυλο, αλλά δεν έχουν έρθει να μας πουν ξανά ότι τα τρένα είναι ασφαλή. Η κόρη μου φοβόταν τα λεωφορεία και προτιμούσε τον σιδηρόδρομο, επειδή θεωρούσε ότι είναι πιο ασφαλής».
«Έχασα μια γιατρίνα, ήταν σπουδαία, έφτασε πολύ ψηλά και δεν μπορεί να γυρίσει πίσω» λέει για την Κλαούντια.
Η Κλαούντια επέστρεφε από την Πάτρα και οι γονείς της, που μένουν σε χωριό της Λάρισας, της ζήτησαν να κάνει μια στάση για να τη δουν. Η ίδια αρνήθηκε για να φτάσει πιο γρήγορα στη Θεσσαλονίκη, να ξεκουραστεί και να αρχίσει το διάβασμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.