- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
«Ουδέποτε έδωσα εντολή»: Η αντιδήμαρχος καθαριότητας για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών από το Σύνταγμα
Συγγνώμη ζητά με δήλωσή της η Ρωξάνη Μπέη
Έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών από το Σύνταγμα - Η συγγνώμη της αντιδημάρχου
Συγγνώμη ζητά η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη, από τους συγγενείς των θυμάτων της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, αλλά και τους χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν εχθές στο Σύνταγμα, με αφορμή τον έναν χρόνο από την τραγωδία, απαντώντας σε δήλωσή της για την παρουσία συνεργείου του δήμου προκειμένου να σβηστούν τα ονόματα των νεκρών που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων σε σημείο κοντά στον Άγνωστο Στρατιώτη.
Τέμπη: Η Ρωξάνη Μπέη για το σβήσιμο των ονομάτων
«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη», αναφέρει σε δήλωσή της η αντιδήμαρχος Ρωξάνη Μπέη και προσθέτει: «Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών».
Τι απαντά το Φρουραρχείο της Βουλής για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων
Σύμφωνα με πηγές από το Φρουραρχείο της Βουλής, «ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και σε άλλα σημεία. Κατ' εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα. Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου».
Τέμπη: Έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων από το Σύνταγμα
Συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων έσβησαν τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών έγραψαν διαδηλωτές μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη την Τετάρτη στο Σύνταγμα.
Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι του Δήμου μετέβησαν μέσα στο βράδυ στο σημείο και ξεκίνησαν να σβήνουν τα ονόματα των αδικοχαμένων θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.
Το βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε την οργή των χρηστών των social media.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.