Από το Κάστρο και την Old Town μέχρι το Arthur’s Seat, τα μουσεία και τις παμπ
- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Τέμπη: Σε κλίμα οδύνης το ετήσιο μνημόσυνο για τους 57 νεκρούς - Λουλούδια, κεριά και δάκρυα στο σημείο του δυστυχήματος.
Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε το μνημόσυνο στο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη, όπου ακριβώς έναν χρόνο πριν κόπηκε το νήμα της ζωής 57 ανθρώπων, βυθίζοντας στο πένθος δεκάδες οικογένειες και συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.
Οι οικογένειες, οι φίλοι, οι συγγενείς, αλλά και δεκάδες πολίτες που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, μετέβησαν στο σημείο στην επέτειο της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το δυστύχημα.
Με δακρυσμένα μάτια, οι άνθρωποι που έχασαν τα παιδιά τους, άφησαν λουλούδια και στεφάνια και άναψαν κεριά για τους 57 νεκρούς.
To σημείο λίγο πιο κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές πλημμύρισε με πανό και μηνύματα οδύνης και οργής για τους αδικοχαμένους ανθρώπους.
Με την ολοκλήρωση της τελετής, συγγενείς, μίλησαν ζητώντας δικαιοσύνης για τους ανθρώπους που έχασαν, ενώ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, δήλωσε πως θα βρίσκεται κοντά τους.
«Δεν είναι ώρα για κουβέντες, αλλά για πράξεις. Πρέπει να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο», τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός.
Νωρίτερα στο σημείο πήγε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δήμητρης Κουτσούμπας, ο οποίος άφησε 57 τριαντάφυλλα και αποχώρησε, σεβόμενος την απαίτηση των συγγενών να μην παραστούν επίσημοι.
Δειτε περισσοτερα
Πενήντα χρόνια μετά την έκδοση του φωτογραφικού λευκώματος του Γιάννη Δήμου, οι εικόνες ενός κόσμου που σταθερά απομακρύνεται αποκτούν νέα σημασία. Τι μπορούν να πουν σήμερα στις γενιές που δεν τον γνώρισαν ποτέ;
Από το Δεσποτικό και το Σπήλαιο μέχρι τα παλιά μεταλλεία, τις βίλες του OMA και τα ίχνη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μια διαφορετική διαδρομή στην Αντίπαρο
Οι παραγωγές που επιστρέφουν από προηγούμενες σεζόν και οι νέες πρεμιέρες
Στα highligths τo «Φάουστ» του Ρομέο Καστελούτσι, το «Έπος» του Νίκου Καραθάνου αλλά και η μεγάλη έκθεση του Δημήτρη Παπαϊωάννου
Μιλήσαμε με τους ηθοποιούς της μουσικοχορευτικής παράστασης σε σκηνοθεσία Ρέππα-Παπαθανασίου