Ελλαδα

Συμμορία ανηλίκων διέπραξε ληστείες με απειλή πιστολιού

Συνελήφθη 16χρονος - Ταυτοποιήθηκαν οι συνεργοί του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Συμμορία ανηλίκων διέπραξε ληστείες με απειλή πιστολιού - Χρησιμοποίησαν κλεμμένο αυτοκίνητο - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Συμμορία ανηλίκων λήστεψε υπό την απειλή πιστολιού ιδιοκτήτρια βενζινάδικου © Nikos Libertas/SOOC

Θεσσαλονίκη: Συμμορία ανηλίκων διέπραξε ληστείες με απειλή πιστολιού - Χρησιμοποίησαν κλεμμένο αυτοκίνητο - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συμμορία ανηλίκων λήστεψε υπό την απειλή πιστολιού ιδιοκτήτρια βενζινάδικου, αρπάζοντας μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό, ενώ αποπειράθηκε να ληστέψει υπάλληλο σε δεύτερο πρατήριο υγρών καυσίμων και αφαίρεσε από οδηγό αυτοκινήτου το κινητό του τηλέφωνο.

Όλα αυτά μέσα σε λίγες ώρες χθες το πρωί στη δυτική Θεσσαλονίκη (περιοχές Καλοχωρίου, Ευκαρπίας και Μενεμένης). Οι ανήλικοι - 15 και 16 ετών - χρησιμοποίησαν για τις μετακινήσεις τους κλεμμένο αυτοκίνητο, ενώ, όπως καταγγέλθηκε, επιβιβάστηκαν και σε ταξί κάνοντας δρομολόγιο χωρίς να πληρώσουν τον οδηγό.

Συνελήφθη ένας εξ αυτών, ηλικίας 16 ετών, και ταυτοποιήθηκαν οι δύο συνεργοί του που αναζητούνται.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czfnwbtzp3l5)

Συμμορία ανηλίκων - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά από τη μεθοδική και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα, χθες 26-02-2024, συνελήφθη νεαρό άτομο και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμα δύο συνεργών του για περιπτώσεις ληστειών (τετελεσμένες και σε απόπειρα) και κλοπή οχήματος σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, τα τρία νεαρά άτομα, πρωινές ώρες της 26-02-2024, με την απειλή πιστολιού:

– Κινήθηκαν σε βάρος υπαλλήλου πρατήριου υγρών καυσίμων, όμως δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν οτιδήποτε, λόγω της προσέλευσης πελατών και τράπηκαν σε φυγή.

– Σε έτερο πρατήριο υγρών καυσίμων, κατάφεραν να αφαιρέσουν από το λαιμό παθούσας χρυσή αλυσίδα με σταυρό.

– Αφαίρεσαν από παθόντα, που βρισκόταν εντός του οχήματός του, κινητό τηλέφωνο.

Κατά την αποβίβασή τους από ταξί, στο οποίο επιβιβάστηκαν δεν πλήρωσαν το αντίτιμο της διαδρομής που τους αντιστοιχούσε και διέφυγαν πεζή.

Για τις ανωτέρω πράξεις οι νεαροί χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις του Ι.Χ.Ε όχημα, το οποίο είχαν αφαιρέσει στις 24-02-2024 από την περιοχή του Δενδροποτάμου και το οποίο εντοπίστηκε (26-02-2024) από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των νεαρών, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού που συνδέονται με τις υπό διερεύνηση ληστείες.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις για την σύλληψη των συνεργών του στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ