- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αλιάκμονας: 15 χρόνια στην μητέρα που πέταξε το μωρό της
Στην απολογία της ομολόγησε το έγκλημα
Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 15 ετών στην 30χρονη που πέταξε το 11 μηνών βρέφος της στο φράγμα του Αλιάκμονα
Σε κάθειρξη 15 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γιαννιτσών η 30χρονη που, την παραμονή της περυσινής Πρωτοχρονιάς, πέταξε το 11 μηνών βρέφος της στα παγωμένα νερά της τεχνητής λίμνης του Αλιάκμονα, στην Ημαθία, με αποτέλεσμα αυτό να βρει ασφυκτικό θάνατο.
Το Κακουργιοδικείο την έκρινε ένοχη για τον θάνατο της κορούλας της, αναγνωρίζοντας όμως, με πλειοψηφία 6-1, ότι τέλεσε της πράξη με μειωμένο καταλογισμό.
Όπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία, η κατηγορούμενη είχε ιστορικό νοσηλείας σε ψυχιατρικές δομές, ενώ τα προβλήματα ψυχικής φύσεως επιβεβαιώθηκαν από σχετικές πραγματογνωμοσύνες που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά δε, το επίμαχο διάστημα που τέλεσε την ανθρωποκτονία είχε διακόψει την φαρμακευτική της αγωγή.
Στην απολογία της ομολόγησε το έγκλημα, ενώ διάβασε ένα γράμμα που έγραψε μέσα από τις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών όπου κρατείται, προς την κόρη της.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 30χρονη είχε φύγει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με το βρέφος από το χωριό Σταυρός Ημαθίας, όπου ζούσε με συγγενείς της, και επέστρεψε την επόμενη μέρα χωρίς το παιδί.
Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ξεκίνησαν οι έρευνες και το βρέφος βρέθηκε τελικά νεκρό σε μία όχθη του φράγματος. Αρχικά αρνήθηκε την κατηγορία, κάνοντας λόγο για ατύχημα, ισχυρισμό τον οποίο ανακάλεσε, όταν με παραγγελία του ανακριτή Βέροιας, διατάχθηκε η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στον τόπο του εγκλήματος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.