Επεισόδια στο ΑΠΘ μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια
Πέτρες και χημικά στο ΑΠΘ ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και ΜΑΤ
Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο ΑΠΘ μετά το συλλαλητήριο - Δείτε εικόνες από το σημείο
Έξω και μέσα στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εκδηλώθηκαν σήμερα (15.02) επεισόδια μετά τη λήξη της φοιτητικής πορείας ενάντια στα μη κρατικά πανεπιστήμια.
Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, ομάδα ατόμων που βρισκόταν μέσα στο ΑΠΘ βγήκε από την πόρτα επί της Εθνικής Αμύνης και πέταξε πέτρες και διάφορα αντικείμενα κατά διμοιριών των ΜΑΤ που βρίσκονταν σε επιφυλακή στο σημείο.
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
Posted by thestival.gr on Thursday, February 15, 2024
Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης, ενώ τα επεισόδια συνεχίστηκαν μπροστά από το νοσοκομείο «Γεννηματάς». Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και στο εσωτερικού του ΑΠΘ, με τα ΜΑΤ να εισέρχονται στον χώρο του Πανεπιστημίου και να μετατρέπεται σε «πεδίο μάχης».
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε ΜΑΤ και αντιεξουσιαστές
Ένα ακόμη επεισόδιο σημειώθηκε και νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πορείας. Περίπου 5 άτομα αποσπάστηκαν από το τρίτο μπλοκ της πορείας στο ύψους της οδού Αγγελάκη και πέταξαν πέτρες και μπουκάλια σε αστυνομικό της Άμεσης Δράσης που βρισκόταν σταθμευμένος στο κόκκινο φανάρι. Έπειτα αποσύρθηκαν και ενσωματώθηκαν ξανά στην πορεία που κατέληξε στα πανεπιστήμια.
Παράλληλα, έριξαν κάδους στο ύψος της Εθνικής Αμύνης αλλά και έξω από τη ΔΕΘ. Νωρίτερα, άτομα είχαν πετάξει πέτρες και στο ανακαινισμένο κτήριο της ΕΥΑΘ.
Υπενθυμίζεται ότι η Εγνατία παραμένει κλειστή, ενώ πριν λίγο αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ σε μοτοσικλέτα της Άμεσης Δράσης στην πλατεία Συντριβανίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 με χαιρετισμούς Παπανδρέου και Σαμαρά
Ιδιωτική χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ για VCRS στα ΚΕΠΑΘΜ μετά την απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αύριο στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης – Σύσκεψη στο δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Live η πορεία των φαινομένων
Λόγω των πλημμύρων και κατολισθήσεων - Θα ισχύσει για 3 μήνες
Βροχοπτώσεις που έφτασαν τα 64 χιλιοστά προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.
Ενεργοποιούνται διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Εικόνες αποκάλυψης μετά τη φονική κακοκαιρία
Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τους εμβολιασμούς
Δείτε εικόνες και βίντεο από τις προσπάθειες να απομακρύνουν πέτρες και λάσπες από τα αυτοκίνητα και τις αυλές τους
Akylas, Marseaux, Good Job Nicky ή Evangelia;
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις
Μποτιλιάρισμα στο σημείο
Η Καθηγήτρια Οικονομικών και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στέκεται δίπλα της
Εκατοντάδες κλήσεις στην Άμεση Δράση για παροχή βοήθειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.