- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεσσαλονίκη: Περισσότερα από 300 χιλιάδες τριαντάφυλλα στα ανθοπωλεία για την ημέρα των ερωτευμένων
Στα «κόκκινα» η πόλη για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Θεσσαλονίκη: Περισσότερα από 300 χιλιάδες τριαντάφυλλα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στα ανθοπωλεία της πόλης.
Με τον έρωτα να γιορτάζει επισήμως σε λιγότερο από δύο 24ωρα, τα ανθοπωλεία στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζονται πυρετωδώς ώστε να είναι πανέτοιμα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Εδώ και μέρες έχουν «ντυθεί» στα κόκκινα, όπως επιτάσσει η γιορτινή μέρα, και με περισσότερα από 300.000 κόκκινα τριαντάφυλλα περιμένουν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη.
Σύμφωνα με τον Μανώλη Σύλλη, ιδιοκτήτη ανθοπωλείου και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο αριθμός των λουλουδιών είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι καθώς το αυξημένο κόστος παραγωγής, μεταφοράς και ενέργειας δεν τους επιτρέπει μεγαλύτερες παραγγελίες.
«Είμαστε στο τελικό στάδιο προετοιμασίας, έχουμε πολλές κατασκευές και πολλών ειδών μπουκέτα για κάθε πελάτη και για όλα τα βαλάντια. Πέρυσι ήταν μια πολύ καλή γιορτή κι έχουμε ανάγκη και φέτος ο κόσμος να στηρίξει τον κόσμο των ανθοπωλείων. Ελπίζω και τα 300 χιλιάδες τριαντάφυλλα να φτάσουν σε αγκαλιές ερωτευμένων» σημειώνει, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Σύλλης.
Βασιλιάς του έρωτα παραμένει το κόκκινο τριαντάφυλλο, που κρατάει και φέτος τα σκήπτρα και μοιάζει να μην έχει αντίπαλο για τη συγκεκριμένη μέρα, αποτελώντας σήμα κατατεθέν της γιορτής. Όπως λένε οι ανθοπώλες, η επόμενη επιλογή πελατών είναι οι τουλίπες, οι ορχιδέες και τα λουλούδια εποχής, όπως ζουμπούλια και ανεμώνες, τα οποία όμως ακολουθούν σε μεγάλη απόσταση από τον... νικητή.
Από ένα λουλούδι μέχρι παραγγελίες μαμούθ και ανθοδέσμες με ένα κλικ
Στη Θεσσαλονίκη, ο Βαλεντίνος, όπως λένε οι ανθοπώλες, θα κοστίσει όσο και πέρυσι και τα τριαντάφυλλα θα είναι χωρίς... αγκάθια για την τσέπη των καταναλωτών, για τους οποίους η ποσότητα στις παραγγελίες είναι αντιστρόφως ανάλογη της ηλικίας τους. Οι νέοι αγοράζουν μεγαλύτερες ποσότητες, ενώ όσο ανεβαίνει η ηλικιακή κλίμακα, οι ανθοδέσμες συρρικνώνονται.
«Τα τριαντάφυλλα φέτος θα κυμαίνονται από 3 έως 6 ευρώ και η διαφορά τους στα χρήματα θα είναι στην ποιότητα, στο ύψος και στο άνθος. Υπάρχουν ήδη προπαραγγελίες, οι οποίες αναμένουμε να κορυφωθούν αύριο. Ο κόσμος έχει αγαπήσει τη συγκεκριμένη γιορτή, διότι είναι μια πολύ ωραία μέρα για να δείξει κάποιος τα συναισθήματα του» επισημαίνει ο κ. Σύλλης.
Όπως σημειώνει, υπάρχουν αυτοί που θα πάρουν ένα λουλούδι για το αγαπημένο τους πρόσωπο, όμως υπάρχουν και οι φανατικοί της υπερβολής που αγοράζουν ανθοδέσμες που δεν χωρούν στην αγκαλιά του αγαπημένου τους προσώπου. Αν και συνήθως οι άντρες είναι αυτοί που χαρίζουν λουλούδια, έχουν αρχίσει και οι γυναίκες να τα εντάσσουν στις προτιμήσεις τους. Μάλιστα, το ποσοστό των γυναικών αυξάνεται από 7-8% που ήταν, στο δέκα, όπως λένε οι ιδιοκτήτες ανθοπωλείων.
«Συνήθως οι νεαροί, οι οποίοι διεκπεραιώνουν πολλές υποχρεώσεις και δουλειές τους μέσω της τεχνολογίας, μπαίνουν τις σελίδες των ανθοπωλείων και φτιάχνουν με "κλικ" τις ανθοδέσμες τους, επιλέγοντας λουλούδια και συνοδευτικά, και πραγματοποιούν διαδικτυακά τις κρατήσεις τους. Οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, παραδοσιακά θα δημιουργήσουν μαζί μ' εμάς τις ανθοδέσμες τους, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που κάποιοι αγοράζουν δυο μπουκέτα -ένα συν ένα, όχι δώρο, μάλλον αυτοί που έχουν μεγάλη καρδιά που χωράει και... δυο αγάπες!», καταλήγει ο κ. Σύλλης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Αρχές διερευνούν τα κίνητρα του
Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
Kάτοικοι καταγγέλλουν ότι μεγάλες εκτάσεις παραμένουν ακαθάριστες εν μέσω αντιπυρικής περιόδου
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Θα δοθεί στους γονείς του την Παρασκευή
Ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών σχολιάζει την παραίτηση Κοκοτσάκη από το κόμμα Καρυστιανού
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης της κατοικίας
Συγκίνηση στη δημοτική αρχή Ηρακλείου κατά την επανατοποθέτηση του μνημείου του «Αρχάγγελου της Κρήτης»
Άμεση κινητοποίηση σε έδαφος και αέρα από την Πυροσβεστική
Δύο τραυματίες, ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Δυσχέρεια στην κυκλοφορία των οχημάτων
Τι αφορούν τα δύο νέα αιτήματα
Οι τρεις φάσεις του εθίμου και ο συμβολισμός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.