Ελλαδα

Άγνωστοι έκλεψαν το βιβλιοπωλείο των αστέγων - Περίπου 8.000 βιβλία «έκαναν φτερά»

«Τα πήραν. Ας με ρωτούσαν, θα τους τα έδινα με όλη μου την καρδιά» είπε ο κ. Κουρσουμής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άγνωστοι έκλεψαν το βιβλιοπωλείο των αστέγων στην Αθήνα - Περίπου 8.000 βιβλία «έκαναν φτερά»
Άγνωστοι έκλεψαν το βιβλιοπωλείο των αστέγων στην Αθήνα - Περίπου 8.000 βιβλία «έκαναν φτερά» © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

Βιβλιοπωλείο των αστέγων: Έκλεψαν 8000 βιβλία - «Τα πήραν. Ας με ρωτούσαν, θα τους τα έδινα με όλη μου την καρδιά» είπε ο κ. Κουρσουμής

Σήμερα το πρωί ένας εκ των ιδιοκτητών του βιβλιοπωλείου των αστέγων, ο κ. Λεωνίδας Κουρσουμής έφτασε στο βιβλιοπώλειο και διαπίστωσε την κλοπή χιλιάδων βιβλίων.

Υπολογίζεται ότι οι άγνωστοι έκλεψαν περίπου 8.000 βιβλία τα περισσότερα από τα οποία είναι δωρεές ιδιωτών και εκδοτικών οίκων, κυρίως τις γιορτές, προκειμένου να συντηρηθούν άστεγοι.

Βιβλιοπωλείο των αστέγων
Βιβλιοπωλείο των αστέγων © (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)

Λεωνίδας Κουρσουμής, ιδρυτής του βιβλιοπωλείου των αστέγων: Θα τους τα έδινα με όλη μου την καρδιά

«Τα πήραν. Ας με ρωτούσανε ειλικρινά σας το λέω θα τους τα έδινα με όλη μου την καρδιά, αλλά μπαίνουν και τα παίρνουν. Εμείς δεν έχουμε χρήματα ούτε τίποτα, ζούμε 4 άνθρωποι με μεγάλη δυσκολία. Δεν στεναχωριέμαι που πήραν τα βιβλία γιατί θα μας ξαναέρθουν βιβλία – ο κόσμος μας αγαπάει, μας έχει αγκαλιάσε» τόνισε ο ιδρυτής του βιβλιοπωλείου των αστέγων, Λεωνίδας Κουρσούμης.

Όπως λέει ο ίδιος εδώ και 5 χρόνια γίνονται προσπάθειες μετεγκατάστασης σε άλλο μόνιμο χώρο στου Γκύζη, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν όλα αυτά τα βιβλία και να είναι προσβάσιμα στο κοινό. Ωστόσο λόγω κυρίως οικονομικών δυσκολιών το εγχείρημα δεν έχει επιτευχθεί.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cycywei9dwxd)

Με πληροφοριες από: ErtNews

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ