Ελλαδα

Σε κρίσιμη κατάσταση το 4χρονο παιδί μετά τον ξυλοδαρμό από τον σύντροφο της μητέρας του

Εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε κρίσιμη κατάσταση το 4χρονο παιδί μετά τον ξυλοδαρμό από τον σύντροφο της μητέρας του
Σε κρίσιμη κατάσταση το 4χρονο παιδί μετά τον ξυλοδαρμό από τον σύντροφο της μητέρας του © (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ξυλοδαρμός 4χρονου στα Μέγαρα: Σε κρίσιμη κατάσταση το παιδί - Εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 4χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύντροφο της μητέρας του στα Μέγαρα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cybw589p86nd)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ο 4χρονος νοσηλεύεται με πολλαπλές κακώσεις, με ασαφή μηχανισμό κάκωσης.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού»

Γνωρίζεται ότι ανήλικος, άρρεν, (Χ.Ρ.), Ρομά, 4 ετών, την 10/01/2024 (17:30 hrs) διακομίσθηκε μέσω Σ/ΕΚΑΒ, από Γ.Ν. Θριάσιο στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ», με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

  • Στο Γ.Ν. Θριάσιο (Αρχική διακομιδή) διαπιστώθηκε επηρεασμένο επίπεδο συνείδησης και βαριά νευρολογική σημειολογία, διασωληνώθηκε αμέσως και υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο, όπου η αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά και εγκεφαλικό οίδημα.
  • Εισήχθη αμέσως στη Μονάδα του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού», ετέθη σε αποιδηματική φαρμακευτική αγωγή και υπεβλήθη εκ νέου σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου με σταθερά ευρήματα.
  • Βρίσκεται σε βαριά κρίσιμη κατάσταση και εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης

Το παιδί είχε νοσηλευτεί άλλες τρεις φορές - Τι είπε η μητέρα στις αρχές

Τρεις φορές είχε μεταφερθεί στο παρελθόν στο νοσοκομείο, με εγκαύματα και τραύματα, το 4χρονο αγοράκι που παραμένει διασωληνωμένο στο Παίδων μετά από τον βαρύτατο ξυλοδαρμό από τον πατριό του στο σπίτι όπου διέμεναν στα Μέγαρα. Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σοκάρουν. Ο 23χρονος δράστης παραμένει έως και αυτήν την ώρα ασύλληπτος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η οποία επικαλείται πηγές της ΕΛ.ΑΣ., περίπου στα μέσα το 2023, το 4χρονο αγοράκι είχε μεταφερθεί για πρώτη φορά στο νοσοκομείο με θλαστικά τραύματα και άλλα χτυπήματα, ενώ η μητέρα του είχε κατάγματα. Τότε, η αστυνομία δεν είχε κληθεί για το περιστατικό. Κατά τις ίδιες πηγές, πριν από περίπου δύο μήνες το ίδιο παιδί είχε μεταφερθεί και πάλι στο Νοσοκομείο Παίδων, καθώς έφερε εγκαύματα. Η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου ενημέρωσε την εισαγγελέα για το περιστατικό. Η εισαγγελία απευθύνθηκε στην αστυνομία και ζήτησε τα στοιχεία διεύθυνσης του παιδιού και της μητέρας. Ωστόσο, δεν ζητήθηκε, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, να διενεργηθεί προανάκριση.

Διάδρομος νοσοκομείου Παίδων
Διασωληνωμένο στο Παίδων 4χρονο αγόρι μετά τον ξυλοδαρμό από τον πατριό του στα Μέγαρα © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν είχε αναφερθεί αιτία ούτε για τα εγκαύματα, ούτε για τα χτυπήματα που έφερε το παιδί, γιατί η μητέρα φοβόταν να μιλήσει, κάτι το οποίο δεν συνέβη χθες, αφού κατονόμασε ως δράστη του άγριου ξυλοδαρμού του 4χρονου τον σύντροφό της. 

Ξυλοδαρμός 4χρονου στα Μέγαρα: Τι κατέθεσε η μητέρα στις αρχές

Η μητέρα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι όταν γύρισε το μεσημέρι της Τετάρτης (10.1) στο σπίτι τους και είδε τον σύντροφό της να χτυπάει τον 4χρονο της, και δηλώνει ότι της είπε «δεν θα ησυχάσω εάν δεν σου σκοτώσω ένα παιδί».

Η μητέρα είπε στους αστυνομικούς ότι η ίδια προέρχεται από τη Λαμία, όπου ζούσε μαζί με τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της, μέχρι που γνώρισε τον 23χρονο και «κλεφτήκανε». Τον τελευταίο καιρό ζούσαν στον καταυλισμό του Βλυχού στο σπίτι του 23χρονου. Η 29χρονη μητέρα υποστήριξε ότι ο 23χρονος είχε αρχίσει να επιδεικνύει πολύ βίαιη συμπεριφορά έναντι όλων των παιδιών της και ειδικά στον 4χρονο, αλλά και στην ίδια. Πρόσφατα ο 4χρονος είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί και πάλι μετά από βίαιο ξυλοδαρμό.

Τα υπόλοιπα αδελφάκια του 4χρονου έχουν μεταφερθεί στο ίδιο νοσοκομείο με εισαγγελική εντολή, για την προστατευτική τους φύλαξη, όσο διαρκούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyblwtya0lnt)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ