Ελλαδα

Υπόθεση Όλιβερ στην Αράχωβα: Βγήκε το πόρισμα για τον θάνατό του - Η έκθεση του πραγματογνώμονα που όρισε η ΕΛΑΣ

Θα διαβιβαστεί μαζί με όλη την δικογραφία στην εισαγγελία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπόθεση Όλιβερ στην Αράχωβα: Βγήκε το πόρισμα για τον θάνατό του
Υπόθεση Όλιβερ στην Αράχωβα: Βγήκε το πόρισμα για τον θάνατό του © Valeriia Miller/ Unsplash

Όλιβερ - Αράχωβα: Τι δείχνει η έκθεση του πραγματογνώμονα - Βγήκε το πόρισμα για τον θάνατό του

Στο σύμπερασμα ότι ο θάνατος του Όλιβερ, του χάσκι από την Αράχωβα, δεν οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση «αλλά η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/άλλων ζώων» καταλήγει στο πόρισμά του ο καθηγητής Κτηνιατρικής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος ορίστηκε πραγματόγνωμας από την ΕΛΑΣ για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το πόρισμα αναφέρει ότι η φύση των τραυμάτων που έφερε το σκυλί παραπέμπουν σε επίθεση που δέχθηκε από άλλo ζώo ή ζώα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxuv3we71r29)

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και από την έρευνα που πραγματοποίησαν στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών, που μετέβησαν στην περιοχή για να συνδράμουν στις έρευνες, δεν προέκυψε η εμπλοκή κάποιου ατόμου.

Το πόρισμα του εμπειρογνώμονα της ΕΛΑΣ κατατέθηκε στο ΑΤ Διστόμου, που έχει αναλάβει την προανάκριση και θα διαβιβαστεί μαζί με όλη την δικογραφία στην εισαγγελία.

Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη στιγμή η ιδιώτης κτηνίατρος που εξέτασε το χάσκι έκανε λόγο για κακοποίηση και διείσδυση με αιχμηρό αντικείμενο στο ζώο, κάτι το οποίο, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, δεν διαπίστωσαν με τόση βεβαιότητα οι δύο κτηνίατροι της Περιφέρειας, οι οποίοι άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να μην υπήρξε ανθρώπινος παράγοντας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ