- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες της Super League - Τα μέτρα για την πάταξη της οπαδικής βίας
Τι ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Οπαδική βία: Τα μέτρα της κυβέρνησης για την πάταξή της - Τι ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για την πάταξη της οπαδικής βίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.
Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επεισοδίων στον Ρέντη, η κυβέρνηση προχώρησε σε σειρά αποφάσεων για την αντιμετώπιση των ολοένα και αυξανόμενων κρουσμάτων βίας.
Μεταξύ των όσων ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι η κεκλεισμένων των θυρών διεξαγωγή αγώνων της Super league 1 μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2024. Ακόμη, ο αγώνας του Ολυμπιακού για το Europa League κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα θα διεξαχθεί επίσης κεκλεισμένων των θυρών ενώ θα τοποθετηθούν κάμερες στα γήπεδα των ομάδων της Super League.
«Αντιλαμβανόμαστε την οργή της κοινωνίας για την οπαδική βία», είπε ο κ. Μαρινάκης, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος». «Η ΕΛΑΣ ενέτεινε τους ελέγχους, αυξήθηκαν οι σφραγίσεις παράνομων συνδέσμων» πρόσθεσε.
Έως τις 12 Φεβρουαρίου 2024 θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα της εφαρμογής της ανωτέρω απόφασης, προκειμένου να εξετασθεί η παράταση της εφαρμογής της, σε περίπτωση που δεν τηρηθούν απολύτως οι νόμιμες προϋποθέσεις ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου. Στόχος η αποφυγή κινδύνων για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων, καθώς και η μέγιστη δυνατή διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Ενδεικτικά μέχρι την ημερομηνία αυτή θα εξεταστεί η πλήρωση των ακόλουθων προϋποθέσεων:
- Εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στις προδιαγραφές της UEFA στο σύνολο των γηπέδων της super league 1 και ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου τους και αξιοποίησης του υλικού τους από τις αρμόδιες αρχές και
- Σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Επιπρόσθετα, μέσα στο διάστημα των 2 αυτών μηνών θα ανακοινωθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού μια σειρά από διοικητικά μέτρα μεταξύ των οποίων αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων, πέραν όσων προβλέπονται στην αθλητική δικαιοσύνη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πού τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για πεζούς και οχήματα από τις 08:00 έως τις 20:00
Σο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.