- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Πλέον όλα έχουν ως σκοπό τη βελτίωση και όχι να μου σώσουν τη ζωή»
Η συγκινητική ανάρτηση από το νοσοκομείο
Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η συγκινητική ανάρτηση από το νοσοκομείο
Με μια συγκινητική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ιωάννα Παλιοσπύρου στέλνει μήνυμα για το πως βιώνει την ίδια ανάμνηση 3,5 χρόνια μετά.
Η ίδια ξανά βρέθηκε στο νοσοκομείο, «στο ίδιο δωμάτιο, στο ίδιο κρεβάτι», μετά την επίθεση που είχε δεχθεί με βιτριόλι, αλλά η κατάσταση τώρα είναι διαφορετική. Τώρα δε μάχεται για τη ζωή της αλλά για τη βελτίωσή της.
Η ανάρτηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου
«Στο ίδιο δωμάτιο, στο ίδιο κρεβάτι.. όπως 3,5 χρόνια πριν. Οι αναμνήσεις σε μουδιάζουν ακόμα το ίδιο. Ευτυχώς τα δεδομένα πλέον είναι διαχειρίσιμα και προγραμματισμένα. Οι νοσηλείες είναι κάποιων ωρών και όχι μηνών. Πλέον όλα έχουν ως σκοπό τη βελτίωση και όχι να μου σώσουν τη ζωή», έγραψε στο Instagram.
Πριν λίγες ημέρες, η Ιωάννα Παλιοσπύρου διοργάνωσε εκδήλωση με σκοπό να γιορτάσει τον ένα χρόνο λειτουργίας του ιδρύματός της, Ioanna Paliospirou Foundation. Ένα ίδρυμα στήριξεις για τους εγκαυματίες.
Σε δηλώσεις που έκανε η Ιωάννα Παλιοσπύρου είχε αναφέρει για το ίδρυμα: «Για μένα είναι ένας τρόπος να δώσω ένα κομμάτι πίσω στην κοινωνία. Το είχα στο μυαλό μου αρκετούς μήνες. Είχα τους ενδοιασμούς μου, γιατί σηκώνω μια ευθύνη στους ώμους μου, αναλαμβάνω ένα σημαντικό έργο. Για μένα είναι έργο ζωής».
Το ίδρυμα Ioanna Paliospirou Foundation για τους εγκαυματίες
Πριν λίγες ημέρες, η Ιωάννα Παλιοσπύρου διοργάνωσε εκδήλωση με σκοπό να γιορτάσει τον ένα χρόνο λειτουργίας του ιδρύματός της, Ioanna Paliospirou Foundation. Ένα ίδρυμα στήριξεις για τους εγκαυματίες.
Σε δηλώσεις που έκανε η Ιωάννα Παλιοσπύρου είχε αναφέρει για το ίδρυμα: «Για μένα είναι ένας τρόπος να δώσω ένα κομμάτι πίσω στην κοινωνία. Το είχα στο μυαλό μου αρκετούς μήνες. Είχα τους ενδοιασμούς μου, γιατί σηκώνω μια ευθύνη στους ώμους μου, αναλαμβάνω ένα σημαντικό έργο. Για μένα είναι έργο ζωής».
«Επιτέλους, Μητρώο Εγκαυματιών στη χώρα μας»
Το 2022, η Ιωάννα Παλιοσπύρου ανακοίνωσε ότι ο ΕΟΥΠΠ δημιούργησε Μητρώο Εγκαυματιών με το οποίο, όπως εξηγεί, θα καλύπτονται πλέον πολλά υλικά από τον ΕΟΠΥΥ και δεν θα τα βάζουν οι ίδιοι οι εγκαυματίες από την τσέπη τους.
«Πολύ χαρούμενη αλλά περισσότερο συγκινημένη, για την πραγματοποίηση, επιτέλους, του Μητρώου Εγκαυματίων στη χώρα μας. Τι σημαίνει αυτό; Πως πολλά από τα υλικά που χρειαζόμαστε και που έπρεπε να πληρώνουμε από την τσέπη μας, όσοι μπορούσαμε δηλαδή… πλέον θα καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ. Οι εγκαυματίες, όπως και όλοι οι πολίτες της χώρας, θέλουν να αισθάνονται ασφάλεια και πως η Πολιτεία στέκεται δίπλα τους με κατανόηση και υποστήριξη. Η δίκη μου επίθεση υπήρξε αφορμή ώστε να βγει το θέμα στην επιφάνεια, ο κόσμος να κατανοήσει περισσότερο την εικόνα μας και τα προβλήματα μας. Ελπίζω πλέον σιγά σιγά να εκπαιδευόμαστε, να εξοικειωνόμαστε με αυτή την εικόνα, μειώνοντας έτσι τον ρατσισμό της ουλής, που πολλοί από εμάς βιώνουμε. Ελπίζω πλέον σιγά σιγά να εκπαιδευόμαστε, να εξοικειωνόμαστε με αυτή την εικόνα, μειώνοντας έτσι τον ρατσισμό της ουλής, που πολλοί από εμάς βιώνουμε». Συχνά μου ζητάτε να γίνω η φωνή σας, ώστε να εξηγήσω, να ζητήσω και να εξευμενίσω κάποια σημαντικά θέματα. Ευελπιστώ αυτή να είναι μόνο η αρχή της συμβολής μου, στην αποδοχή των εγκαυματιών από την κοινωνία μας και την ασφαλή επανένταξη μας πίσω στη ζωή».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Τι συμβαίνει με την ελληνική ακαδημαϊκή διασπορά
Η νέα εκδήλωση του κύκλου συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα» του περιοδικού The Books' Journal
Ήταν κλειστό εξαιτίας κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων που διαμαρτύρονται για τα μετρά κατά της μετάδοσης του αφθώδους πυρετού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.