Ελλαδα

Σε ΜΕΘ 16χρονη που έπεσε θύμα σπείρας ναρκωτικών - 17χρονος την οδήγησε σε υπερβολική δόση

Έξι συλλήψεις για την υπόθεση, ανάμεσά τους και δύο ανήλικοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΛ.ΑΣ.
© Eurokinissi/Βασίλης Παπαδόπουλος

Δίνει μάχη για τη ζωή της 16χρονη που έπεσε θύμα ναρκεμπόρων - Η αδίστακτη σπείρα χρησιμοποιούσε μονοκατοικία στον Βύρωνα

Θύμα επικίνδυνης σπείρας ναρκωτικών - η οποία αποτελείτο και από ανήλικους - έπεσε ένα 16χρονο κορίτσι, το οποίο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ νοσοκομείου της Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το άτυχο κορίτσι, μαζί με μία φίλη της, προσκλήθηκαν βράδυ από ένα 17χρονο αγόρι σε μονοκατοικία στην περιοχή του Βύρωνα, όπου μαζεύονταν για να κάνουν χρήση τα θύματα της σπείρας.

Εκεί, δόθηκαν στη 16χρονη κάνναβη, καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες, το λεγόμενο «shisha» ή «κόκα των φτωχών».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx12detx3sx5)

Η φίλη του κοριτσιού ξύπνησε το πρωί, είδε ότι η 16χρονη ήταν χωρίς τις αισθήσεις της και σε δραματική κατάσταση και κάλεσε ασθενοφόρο. Τα δύο κορίτσια ήταν, εκείνη την ώρα, μόνα στο συγκεκριμένο σπίτι.

Η 16χρονη μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο νοσοκομείο και βρίσκεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, σε κώμα κατά κάποιες πληροφορίες, εγκεφαλικά νεκρή κατά άλλες.

Συνελήφθησαν έξι άτομα, ανάμεσά τους και δύο ανήλικοι

Τελικά, η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε το πρωί της Τρίτης (14/11) έξι μέλη του κυκλώματος ναρκωτικών, ανάμεσά τους και δύο ανηλίκους.

Τα μέλη της σπείρας οδηγούσαν τα θύματά τους στη μονοκατοικία στον Βύρωνα, ενώ τα ναρκωτικά τα φυλούσαν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στη Γλυφάδα.

Μετά από έρευνα στην κατοχή τους, στις οικίες τους σε Καισαριανή και Δάφνη καθώς και στους ανωτέρω αναφερόμενους χώρους στον Βύρωνα και τη Γλυφάδα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • 3,56 γραμμ. ηρωίνης,
  • 5,76 γραμμ. κάνναβης,
  • 229 γραμμ. ουσίας άγνωστης σύστασης σε πλαστικό μπουκάλι,
  • 2 μεταλλικοί τρίφτες,
  • συσκευή καπνίσματος,
  • θραύστης υαλοπινάκων,
  • μαχαίρι μήκους 17 εκ. και
  • 4 κινητά τηλέφωνα

Μάλιστα, από τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων προκύπτει η εμπλοκή και άλλων προσώπων στο κύκλωμα, οπότε η έρευνα συνεχίζεται.

Σε βάρος τους ασκήθηκαν διώξεις -κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης από προμήθεια ναρκωτικών σε βάρος ανήλικης.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη των αποθηκών, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ