Ελλαδα

Πειθαρχικές ποινές σε 5 αστυνομικούς για το φιάσκο με τους Κροάτες χούλιγκαν

Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ - Τα συμπεράσματα των ερευνών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΛ.ΑΣ: Πειθαρχικές ποινές σε 5 αστυνομικούς - Για τη διαχείριση των Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Προβλέπεται πρόστιμο και επίπληξη κατά περίπτωση.
Πειθαρχικές ποινές προβλέπονται για πέντε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ © Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης

ΕΛ.ΑΣ: Πειθαρχικές ποινές σε 5 αστυνομικούς - Για τη διαχείριση των Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Προβλέπεται πρόστιμο και επίπληξη κατά περίπτωση.

Πειθαρχικές ποινές προβλέπονται για πέντε αξιωματικούς της ελληνικής αστυνομίας, μετά το φιάσκο της διαχείρισης των Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Παράλληλα, απαλλάχθηκε των ευθυνών του ο διοικητής της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους.

Ειδικότερα, όπως έχει γίνει γνωστό, έχει ολοκληρωθεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που έγινε από ανώτατο αξιωματικό στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Για την υπόθεση των επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στις 7 Αυγούστου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, είχαν εξεταστεί αξιωματικοί από διάφορες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η δημόσια τηλεόραση, για τα επεισόδια έχουν αποδοθεί πειθαρχικές ευθύνες σε πέντε ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς που υπηρετούν στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στην Διεύθυνση Αστυνομίας Κορίνθου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο και επίπληξη κατά περίπτωση.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, απαλλάχθηκε των ευθυνών του ο διοικητής της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους καθώς φαίνεται να είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες επιχειρησιακές ενέργειες ενημερώνοντας για την επικείμενη άφιξη των Κροατών χούλιγκαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός ήταν από τους πρώτους που είχαν απομακρυνθεί από την θέση τους όταν ξεκίνησε η έρευνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ