Πολιτικη & Οικονομια

Θέμα ωρών η αποχώρηση Νίκου Βούτση και Πάνου Σκουρλέτη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αναμένεται να στείλουν επιστολή στην Κουμουνδούρου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θέμα ωρών η αποχώρηση Νίκου Βούτση και Πάνου Σκουρλέτη από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Νίκος Βούτσης και Πάνος Σκουρλέτης ανακοινώνουν την αποχώρησή τους από το κόμμα

Θέμα ωρών φαίνεται ότι είναι η αποχώρηση του Νίκου Βούτση και του Πάνου Σκουρλέτη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, οι δύο πρώην υπουργοί αναμένεται να ανακοινώσουν μέσω επιστολής τους στην Κουμουνδούρου την απόφασή τους να μην είναι πια μέλη του κόμματος, μετά τις ραγδαίες εσωκομματικές εξελίξεις έπειτα από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος. 

Το μπαράζ αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ - για το οποίο έγραφε την Πέμπτη η ATHENS VOICE - ξεκινά με φόντο τις αυριανές εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. 

ΣΥΡΙΖΑ: Η απάντηση Κασσελάκη στην «Ομπρέλα»

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε σήμερα (10.11) την απάντησή του στην «Ομπρέλα», λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη των εργασιών της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής.

Σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «κοινός στόχος να πάμε μπροστά την κοινωνία, την πατρίδα μας. Δεν θα κάνουμε πίσω. Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του» και επεσήμανε ότι ο αριστερός προοδευτικός κόσμος έχει πολλά χιλιόμετρα να τρέξει. «Χάσαμε 600.000 πολίτες στην κάλπη και αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον κερδίσουμε. Θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Θα προχωρήσουμε. Να μη μας υποτιμούν. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στο κόμμα με λύσεις με πολιτικές με την ανάδειξη του έργου της ομάδας».

Σε άλλο σημείο, ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα με κοινωνικό πρόσημο και «είναι στάση ζωής να παλεύουμε για τους εργαζόμενους, τα δικαιώματα των οποίων εξαϋλώνονται και στη συνέχεια έρχονται και οι υπουργοί και λαϊκίζουν». Επιπλέον, σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει κυβέρνηση: «πρέπει να σηκώσει ανάστημα και να ξανακερδίσουμε τους πολίτες που απογοητεύτηκαν από εμάς».

Νέα «πυρά» Σταθάκη: «Πολιτική αυτοκτονία η εκλογή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Γιώργος Σταθάκης βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (9.11) στο Kontra και κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων για την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις αντιδράσεις που προκάλεσε το άρθρο - «αντίο» στο κόμμα, λίγες ημέρες πριν την Κεντρική Επιτροπή, στην όποια -όπως είπε- δεν θα παραβρεθεί. 

«Κλείνω την πόρτα, για μένα ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσελάκη πρόεδρο έχει τελειώσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Σταθάκης ενώ υποστήριξε ότι με την εκλογή Κασσελάκη ακυρώθηκε η ενότητα και η Αριστερά στον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα που αποφασίστηκε στο τελευταίο συνέδριο δεν υπάρχει και δεν υπήρξε. «Αυτό το πρόγραμμα ουσιαστικά ξεχάστηκε τη μέρα που ψηφίστηκε. Την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την ήττα του 2023 την αποδίδω σε όλες τις επιλογές που έγιναν από το 2019 έως το 2023», είπε και πρόσθεσε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας διασφάλιζε και την κυβερνησιμότητα».

Ο Γιώργος Σταθάκης σχολίασε κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αποτελεί μία πολιτική αυτοκτονία για τον ΣΥΡΙΖΑ η εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος. Σε άλλο σημείο τόνισε ότι το «τέλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι άδοξο». Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε ακόμη και στην ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη, δηλώνοντας ότι «είναι ομάδα αποτυχίας, δεν μπορεί να αποτελέσει κοινοβουλευτικό πυρήνα ενός κόμματος που θα αποκτήσει εξουσία».

Σε άλλο σημείο, ο Γιώργος Σταθάκης αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και την περίοδο διακυβέρνησης του κόμματος. Όπως είπε, η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο και το κόμμα ΑΝΕΛ για τον σχηματισμό κυβέρνησης το 2015 υπήρξε «προπατορικό αμάρτημα». «Το 2015-2019 κρίθηκε στις εκλογές του 2019 όταν οι πολίτες μας εμπιστεύθηκαν. Το 2023 ήταν καταστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί χάσαμε την εκλογική μας βάση», κατέληξε ο Γιώργος Σταθάκης. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ