Ελλαδα

Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα γίνονται μουσικοί ορχήστρας για μια μέρα στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

Εκδήλωση την Κυριακή 5 Νοεμβρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εκδήλωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με τίτλο «Γίνε μουσικός ορχήστρας για μια μέρα»

Η Προεδρία της Δημοκρατίας διοργανώνει στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και ώρα 12.00, εκδήλωση σε συνεργασία με το El Sistema Greece και τη Γενική Γραμματεία Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Πρόκειται για μία ξεχωριστή δράση στην οποία θα πάρουν μέρος οι ταλαντούχοι μουσικοί της διαπολιτισμικής ορχήστρας του El Sistema Greece Youth Orchestra.

Τα μέλη της ορχήστρας θα διδάξουν παιδιά που διαμένουν σε Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων να γίνουν μουσικοί ορχήστρας για μία μέρα. Η δράση περιλαμβάνει μία ανοιχτή πρόβα, διαδραστικά παιχνίδια και άλλες μουσικές εκπλήξεις.

Αναλαμβάνοντας τον ρόλο του δασκάλου, οι ταλαντούχοι μουσικοί, μαζί με τη μαέστρο τους Κυριακή Κουντούρη, θα εκπαιδεύσουν τους συμμετέχοντες σχετικά με τη λειτουργία μιας ορχήστρας και θα τους παρουσιάσουν τα μουσικά όργανα που τη συνθέτουν.

Παράλληλα, στο ασφαλές και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον της ορχήστρας, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή, τα παιδιά θα αναλάβουν ενεργό ρόλο, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για να ερμηνεύσουν μαζί ένα μουσικό κομμάτι. Στόχος της δράσης είναι η προώθηση της αξίας της συνεργασίας, η συμπερίληψη μέσω της μουσικής και η ενδυνάμωση των συμμετεχόντων.

Το El Sistema Greece είναι ένα εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης που προσφέρει δωρεάν μουσική εκπαίδευση σε παιδιά και νέους/νέες ανεξάρτητα από την καταγωγή, τη γλώσσα, τη θρησκεία τους ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό, με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινότητας με πυρήνα τη μουσική, χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις.

Η El Sistema Greece Youth Orchestra είναι μια διαπολιτισμική ορχήστρα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ανοιχτή σε νέους μουσικούς ηλικίας 10-26 ετών που γνωρίζουν κάποιο ορχηστρικό όργανο.

Τα μουσικά σύνολα του El Sistema Greece προσφέρουν μια ιδιαίτερη διαδικασία ομαδικής μάθησης μουσικής, βασισμένη στις αρχές και τις πρωτοποριακές πρακτικές διδασκαλίας του El Sistema Βενεζουέλας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ