- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ για το δυστύχημα στα Τέμπη
Ο Κ. Σπηλιόπουλος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του εφέτη ανακριτή
Τέμπη: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κ. Σπηλιόπουλος - Παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του εφέτη ανακριτή
Eλεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην πρόεδρος διευθύνων συμβουλος του ΟΣΕ Κ. Σπηλιόπουλος, ο οποίος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.
Ο κ. Σπηλιόπουλος είχε διατελέσει πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ από τον Σεπέμβριο του 2019 έως και τον Ιούνιο του 2020, όταν και υπέβαλλε την παραίτηση του και αφού προηγουμένως, όπως έκανε ο ίδιος γνωστό, απευθύνθηκε με επιστολή στον ίδιο τον πρωθυπουργό προκειμένου να του εκθέσει τα πρβλήματα και τις δυσλειτουργίες στον Οργανισμό.
Στο μεταξύ χθες ελεύθερος με όρους αφέθηκε πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ την περίοδο 2018-2019 μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή.
Οι διώξεις και οι απολογίες των εμπλεκομένων
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του κ. Σπηλιόπουλου όπως και σε βάρος τριών ακόμη διευθυντικών στελεχών και ενός εκτελεστικού μέλους της διοίκησης έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη ααφάλειας συγκοινωνιών με αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ανθρώπων και σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία, βαριές και ελαφριές σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή, δια παραλείψεως.
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο κύκλος των απολογιών των στελεχών του ΟΣΕ και να ακολουθήσει έρευνα σε επίπεδο στελεχών ΕΡΓΟΣΕ.
Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες στα απομεινάρια των μοιραίων αμαξοστοιχιών σε συνεργασία με το Χημείο του Κράτους για τυχόν ύπαρξη στοιχείων που να εξηγούν την έκρηξη που σημειώθηκε μετά τη σύγκρουση, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει κάτι ιδιαίτερο μέχρι στιγμής, ενώ από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των δυο μηχανοδηγών προέκυψε ότι δεν υπήρξε μεταξύ τους επικοινωνία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα ανάρτηση του μετεωρολόγου
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
«Μακάρι να πέσουμε έξω» λέει η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ
Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει ο μετεωρολόγος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το πρόστιμο αν δεν τις έχετε σε περιοχές όπου είναι υποχρεωτικές
«Περιορίστε τις μετακινήσεις σας»
Ποιοι κίνδυνοι αυξάνονται - Πώς να προετοιμαστούμε σωστά
«Συναγερμός μέχρι αργά το βράδυ»
Η ανακοίνωση της εταιρείας
Ξεπερνά τους 30 πόντους το χιόνι στον Δήμο Μουζακίου
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Κλειστά τα σχολεία σε όλο τον δήμο
Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα
Μετά από δυόμιση μήνες και πέντε διακοπές
Χειρόφρενο για 24 ώρες και στη Θεσσαλονίκη
Οι επιτροπές των μπλόκων επιχειρούν να αποτιμήσουν τα δεδομένα και να διαμορφώσουν ένα νέο πλαίσιο συνέχισης των διεκδικήσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.