Ελλαδα

Λάρισα: Κρατούσαν κτηνοτρόφο όμηρο επί 9 μήνες για να εργάζεται σε μαντρί

Συνελήφθησαν οι δύο άνθρωποι που τον είχαν αιχμάλωτο και απλήρωτο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρόβατα βόσκουν σε κάμπο
© EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Στη σύλληψη δύο κτηνοτρόφων με την κατηγορία ομηρίας ανθρώπου κατά συναυτουργία με απώτερο σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση προχώρησαν αστυνομικοί στη Λάρισα

Συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης (12-10-2023) στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, δύο άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.

Σύμφωνα με καταγγελία, αλλοδαπός κτηνοτρόφος ξεκίνησε να εργάζεται στο ποιμνιοστάσιο των συλληφθέντων από τα τέλη Ιανουαρίου 2023. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά, στη γνωστοποίηση της πρόθεσής του να αποχωρήσει, ο ένας εκ των δραστών τού άσκησε σωματική βία, αφαιρώντας του παράλληλα το δελτίο ταυτότητάς του.

Επιπλέον, με απειλές τον μετέφεραν χωρίς την θέλησή του σε περιοχή των Γρεβενών για εργασία σε άλλο ποιμνιοστάσιο, ενώ δεν του κατέβαλαν το σύνολο των δεδουλευμένων.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, αστυνομικοί μετέβησαν στο εν λόγω ποιμνιοστάσιο, εντόπισαν τον παθόντα και ακολούθως ακινητοποίησαν τους δύο δράστες, οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο. Στο εσωτερικό αυτού βρέθηκε το πορτοφόλι του παθόντος που περιείχε το δελτίο ταυτότητάς του και χρηματικά ποσά σε ευρώ και LEI Ρουμανίας.

Το αφαιρεθέν πορτοφόλι με το περιεχόμενό του αποδόθηκε στον νόμιμο δικαιούχο του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ