Ελλαδα

Βροχές, αλλά και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες το Σάββατο

Σε ποιες περιοχές αναμένονται σποραδικές καταιγίδες

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σύννεφα
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Καιρός αύριο: Αραιές νεφώσεις το Σάββατο - Πού αναμένονται βροχές

Τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται το Σάββατο, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές για την εποχή.

Σύμφωνα με το Meteo, αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες. Σποραδικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο και στα ορεινά της Κρήτης.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 13 έως 27, στη Θεσσαλία από 14 έως 26, στην Ήπειρο από 14 έως 30, στη Στερεά από 15 έως 28, στην Πελοπόννησο από 15 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 28, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 29, στις Κυκλάδες από 19 έως 26, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 27 και στην Κρήτη από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και κατά τόπους στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και το μεσημέρι στα βόρεια τμήματά του 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

H πρόγνωση από την ΕΜΥ για το Σάββατο

Για το Σάββατο, αναμένονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα από τα βορειοδυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βόρεια, κυρίως ορεινά, μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας τους 26 με 27 και κατά τόπους τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ και από τα δυτικά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 26 με 27 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν οπότε στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βόρεια πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα βόρεια και από αργά το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα κεντρικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 28 και τοπικά 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Έως 26 και τοπικά στην Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία και από τα βόρεια αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 26 με 27 και στα νότια έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά ενώ στα δυτικά τμήματα βαθμιαία θα σημειωθεί βελτίωση.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το βράδυ.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, τις βραδινές ώρες μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ