- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαγιορκίνης: Ο κορωνοϊός είναι σε έξαρση από τον Ιούλιο - Νέα αύξηση κρουσμάτων
Πόσο πιθανό είναι να ληφθούν και πάλι μέτρα
Γκίκας Μαγιορκίνης - Κορωνοϊός: Νέα αύξηση κρουσμάτων από τον Ιούλιο - Το ενδεχόμενο εμβολιασμού
Εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφεται στην Ελλάδα. Το «κύμα» κρουσμάτων που ξεκίνησε τον Ιούλιο δεν αποκλιμακώθηκε μέχρι σήμερα, όπως σημείωσε σε συνέντευξή του καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.
Σε δηλώσεις του στα Παραπολιτικά 90,1, ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε πως «είναι μια έξαρση η οποία φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου ωστόσο να επισημάνω ότι είχαμε άλλη μια έξαρση η οποία ξεκίνησε τέλη Ιουλίου και δεν αποσοβήθηκε πλήρως οπότε αυτή η έξαρση έρχεται πάνω στην καμπύλη της προηγούμενης έξαρσης». Σε ό,τι αφορά την εικόνα που υπάρχει στα νοσοκομεία, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ δηλώνει ότι «έχουμε αυξημένο αριθμό ατόμων να μπαίνουν στα νοσοκομεία και να διαγιγνώσκονται με covid και βλέπουμε και τις ΜΕΘ να έχουν ξεπεράσει τις 30 κλίνες. Οι αριθμοί είναι πολύ χαμηλότεροι από αυτούς που βλέπαμε την εποχή της πανδημίας αλλά δεν είναι και αυτοί οι οποίοι μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα».
«Εξαιρετικά απίθανο» χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο να ληφθούν και πάλι προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό, καθώς όπως λέει «θα πρέπει να δούμε στις εντατικές να είναι πάνω από 150-180 άτομα για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την πιθανότητα λήψης μέτρων».
Σε ερώτηση για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο για νέο εμβολιασμό λέει πως «σε παγκόσμιο επίπεδο δεν υπάρχει σύσταση επικαιροποιημένου εμβολιασμού σε άτομα που δεν έχουν προβλήματα υγείας. Αυτό που είναι σημαντικό είναι οι άνθρωποι που είναι ευάλωτοι και έχουν προβλήματα υγείας μόλις γίνει διαθέσιμο το εμβόλιο να πάνε να κάνουν την επικαιροποιημένη δόση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση των παλιών δελτίων - Η διαδικασία εξπρές, το κόστος και τα απαραίτητα δικαιολογητικά
Η κρατική Aσφάλεια ανέλαβε την έρευνα για τη φωτιά
Συνεργεία της ΑΒΑΞ αντλούν λασπόνερα - Σύνδεση με έργα γραμμής 4 του μετρό
Δυνάμεις τις Πυροσβεστικής στο σημείο
Μέσα στη χρονιά θα εφαρμοστεί και απαγόρευση των κινητών στα σχολεία, ακόμα και για εκπαιδευτικούς σκοπούς
Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά ανοιξιάτικα φαινόμενα
Πότε λέμε «Χρόνια Πολλά» στον Γιώργο και στη Γεωργία
Χωρίς ρεύμα η ευρύτερη περιοχή - Αναβάλλεται προσωρινά η συνέντευξη Τύπου για τη Λέσβο
Η παράταξη - νέα είσοδος στο Διοικητικό Συμβούλιο
Τα απαιτούμενα προσόντα και οι δύο «κόφτες»
Οι ημερομηνίες που ολοκληρώνονται τα μαθήματα σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια
Στήθηκε επιχείρηση από το Λιμενικό για τη διάσωσή τους
Η πρόγνωση Μαρουσάκη
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Λόγων των εμπρηστικών δηλώσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.