Ελλαδα

Παγώνη: «Υπάρχει αύξηση 14% στα κρούσματων κορωνοϊού»

Τι είπε για την χρήση μάσκας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες περπατούν στην πλατεία Συντάγματος
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Παγώνη: Υπάρχει αύξηση 14% στα κρούσματων κορωνοϊού - Τι είπε για την χρήση μάσκας

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε τόσο για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού όσο και για τα εμβόλια της γρίπης. Ειδικότερα, διευκρίνισε πως τα εμβόλια είναι έξι, τα δύο είναι ενισχυμένα και τα υπόλοιπα τέσσερα είναι τα απλά.

«Τα δύο ενισχυμένα θα τα παίρνουμε μόνο με ιατρική συνταγή, τα υπόλοιπα τέσσερα, θα τα παίρνουμε από αρχες Νοέμβρη χωρίς συνταγή», δήλωσε στον ΣΚΑΙ σήμερα και πρόσθεσε:

«Τα ενισχυμένα, με συνταγή αφορούν τους πάνω από 65, γιατί έχουν υποκέιμενα νοσήματα. Ενισχυμένα σημαίνει πως έχουν μεγαλύτερη δόση αδρανοποιημένου ιού, αυτά τα εμβόλια θα βοηθήσουν τους ανθρώπους που υποκέιμενα νοσήματα».

Τα απλά εμβόλια, όπως είπε, «θα τα παίρνουμε μέχρι τέλος οκτώβρη με συνταγή, και μετά χωρίς συνταγή. Καλό είναι όσοι βρίσκονται στην μονάδα υψηλού κινδύνου να αρχίσουν να τα κάνουν από 20 Οκτώβρη».

Ως προς τον κορωνοϊό, η κα Παγώνη ανέφερε πως οι αναλυτικές οδηγίες θα δοθούν από την επιτροπή εμβολιασμού ενώ έκανε λόγο και για αύξηση των κρουσμάτων.

«Έχουμε ένα 14% αύξηση των κρουσμάτων και για τους νοσηλευόμενους. Να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με μάσκες και αντισηπτικά».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ