Ελλαδα

Σε ποιες περιοχές καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα Κυριακή

Τι καιρό θα κάνει αύριο Δευτέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνδρας με καπέλο περπατά στο κέντρο της Αθήνας
© ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Καιρός σήμερα: Οι υψηλότερες θερμοκρασίες της Κυριακής (1.10) και η πρόγνωση για αύριο Δευτέρα (2.10)

Με καλό καιρό μπήκε ο Οκτώβριος. Σήμερα Κυριακή (1.10) η θερμοκρασία διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα, με τα Γιαννιτσά να καταγράφουν την πρωτιά, αφού ήταν η περιοχή όπου ο υδράργυρος ανέβηκε στους 31,8°C.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες το μεσημέρι της Κυριακής.

Σε ποιες περιοχές καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα Κυριακή

Καιρός σήμερα - Χαμηλότερες θερμοκρασίες

Την ίδια μέρα, στους 6 °C έφτασε η θερμοκρασία στο Οχυρό Νευροκοπίου το πρωί. Ακολούθησαν το Μαυρολιθάρι Φωκίδας (6.3 °C) και το Περτούλι Τρικάλων (6.4 °C).

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες το πρωί της Κυριακής.

Σε ποιες περιοχές καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα Κυριακή

Καιρός αύριο - Πρόγνωση Meteo

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αναμένονται αύριο Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη. Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια όμως κατά διαστήματα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που τοπικά θα είναι πυκνότερες, κατά κύριο λόγο στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 15 έως 28, στη Θεσσαλία από 15 έως 27, στην Ήπειρο από 15 έως 30, στη Στερεά από 14 έως 28, στην Πελοπόννησο από 12 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 27, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 28, στις Κυκλάδες από 18 έως 26, στα Δωδεκάνησα από 22 έως 28 και στην Κρήτη από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά τμήματά του 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ και στα βόρεια τμήματά του 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις έως το πρωί ενώ στη συνέχεια θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις έως το πρωί ενώ στη συνέχεια θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvx2v664qom9)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ