Πέντε κρούσματα λεπτοσπείρωσης στη Θεσσαλία, υπό διερεύνηση 17
Συνεχίζεται η εξάπλωση λοιμώξεων του αναπνευστικού και γαστρεντερικού συστήματος
Θεσσαλία: Πέντε κρούσματα λεπτοσπείρωσης, υπό διερεύνηση δεκαεπτά - Συνεχίζεται η εξάπλωση λοιμώξεων του αναπνευστικού και γαστρεντερικού συστήματος
Συνολικά έχουν καταγραφεί το τελευταίο 24ωρο 1219 προσελεύσεις στα ΤΕΠ των μονάδων υγείας στη Θεσσαλία, εκ των οποίων 28 με λοίμωξη του γαστρεντερικού συστήματος και 97 με λοίμωξη του αναπνευστικού.
Από τους ελέγχους προέκυψε ότι οι 44 είχαν θετικό τεστ για κορονοϊό. Έχουν καταγραφεί το τελευταίο 24ωρο 8 νέες νοσηλείες λόγω γαστρεντερίτιδας και 17 λόγων λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος.
Δεν παρατηρείται συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στις υπό επιτήρηση περιοχές, ανέφερε κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτης Σερέτης.Επίσης, δεν διαγνώστηκε νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα λεπτοσπείρωσης.
Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 5 κρούσματα λεπτοσπείρωσης, ενώ βρίσκονται υπό διερεύνηση άλλα 17.
Σχετικά με τους εμβολιασμούς συνεχίζεται η εκστρατεία εμβολιασμού ένατι του τετάνου και την ηπατίτδας Α, στην περιφέρεια Θεσσαλίας. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 1542 εμβολιασμοί έναντι του τετάνου και 131 εμβολιασμοί σε παιδιά ειδικών πληθυσμών ένατι της ηπατίτιδας Α.
Δεν διαγνώστηκαν νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 9.000 κουνούπια σε 90 δειγματοληπτικούς σταθμούς.
Δεδομένης της κυκλοφορίας του ιού στην περιοχή συνιστάται στον πληθυσμό να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Συνεχίζονται οι έλεγχοι στα δίκτυα υδροδότησης και το τελευταίο 24ωρο έγιναν 1144 λείψεις δειγμάτων.
Όπου υπάρχουν ακτές κολύμβησης με ορατή ρύπανση να αποφεύγεται η κολύμβηση, ανέφερε ο κ. Σερέτης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση θα συζητηθεί την Τετάρτη στη πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών.
Το πόρισμα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των υποδομών
Για τη Δημοκρατία στο Ιράν!
Εκτροπές, άρσεις και απαγορεύσεις κυκλοφορίας λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων σε βασικούς άξονες
225 νικητές της δεύτερης κατηγορίας κέρδισαν από 100.000 ευρώ
Η εκδήλωση εντάσσεται στον πρώτο κύκλο δημόσιων συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
Η αντιπροσωπεία των αγροτών είναι 25μελής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη
Πώς σώθηκαν όλα τα παιδιά του χωριού - Πού οφείλεται το φαινόμενο
«Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας οδηγήσει στον βούρκο του» - Πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεση
«Λες ηλιθιότητες, έχουμε ξεφτιλιστεί, παίρνεις γραμμή από τον Περισσό και ταλαιπωρείς τον κόσμο» - «Aπό βλακεία σε βλακεία το πας»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.