Ελλαδα

Tα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη - Η ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ

Συνεχίζεται η διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΓΕΕΘΑ: Ενημέρωση για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη - Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα.
Oλοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός των σορών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που ενεπλάκησαν σε τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη © ΓΕΕΘΑ/Eurokinissi

ΓΕΕΘΑ: Ενημέρωση για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη - Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός των σορών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που ενεπλάκησαν σε τροχαίο δυστύχημα την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στη Λιβύη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατά την ταυτοποίηση των σορών, διαπιστώθηκε ότι οι θανάσιμα τραυματισμένοι - στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι:

- Η αντιπλοίαρχος (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.

- Η επισμηναγός (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.

- Ο αρχιλοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Βούλγαρης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Το ΓΕΕΘΑ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως.

Λιβύη: Οι συνθήκες του δυστυχήματος

Τις συνθήκες κάτω υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη όπου πέντε μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής έχασαν τη ζωή τους περιέγραψε ο κ. Γιώργος Σαγιάνος, πρόεδρος του ευρωπαϊκού σχολείου της Βεγγάζης.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Σαγιάνος, χθες το πρωί στις 10 έφτασε το C-130 στη Λιβύη με τον γενικό πρόξενο, Σταύρο Βενιζέλο, τους τρεις μεταφραστές -εκ των οποίων τα δύο είναι παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας- και ένα παιδί μεικτής οικογένειας, καθώς επίσης και 15 μέλη της αποστολής.

Στη συνέχεια, όπως είπε, αναχώρησαν από το αεροδρόμιο προς την πόλη Ντέρνα το κοντέινερ με τη βοήθεια, ένα καινούργιο λεωφορείο με τα μέλη της αποστολής και δύο οχήματα του στρατού για συνοδεία.

Σύμφωνα με τον κ. Σαγιάνο, λόγω του ότι η εθνική οδός στη Λιβύη έχει καταστραφεί, τα μέλη της ελληνικής αποστολής αναγκάστηκαν να περάσουν μέσα από βουνά και χωριά.

Στο χωριό Μαράουα, γύρω στις 2:30 το μεσημέρι ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια από τη Λιβύη έτρεχε στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το λεωφορείο και να εκδηλωθεί πυρκαγιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ