- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πέντε οι Έλληνες νεκροί από το φρικτό τροχαίο στη Λιβύη
Αργότερα θα απογειωθεί από τη Βεγγάζη το ελληνικό C-27 με τις 5 σορούς
Λιβύη: Πέντε οι Έλληνες νεκροί από το φρικτό τροχαίο - Αργότερα θα απογειωθεί από τη Βεγγάζη το ελληνικό C-27 με τις 5 σορούς
Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών του τροχαίου που σημειώθηκε στη Λιβύη με θύματα Έλληνες και συγκεκριμένα στο δρόμο προς την Ντέρνα. Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, τα ελληνικά μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής που έχασαν τη ζωή τους είναι πέντε στον αριθμό.
Video | A bus transporting #Greek Rescue Team has an accident on Marawa road on its way to the #flood-effected #Derna city, killing 7 people & wounding 6.
— The Libya Update (@TheLibyaUpdate) September 17, 2023
The #Libya Update pic.twitter.com/Pcvqm4fnld
Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το C-130 που πήγε ξανά στη Λιβύη να πάρει τους τραυματίες, 13 τον αριθμό εκ των οποίων οι 5 σοβαρά, από το δυστύχημα. Με την έλευσή τους στην Ελλάδα, οι τραυματίες μεταφέρονται στα νοσοκομεία της Αθήνας με ασθενοφόρα από την 115 Πτέρυγα Μάχης.
Να σημειωθεί πως αργότερα θα απογειωθεί από τη Βεγγάζη το ελληνικό C-27 με τις 5 σορούς. Στην αποστολή ήταν 19 άτομα και μετέφεραν μαζί τους φάρμακα και τρόφιμα.
عاجل 🔴 حادث سير لحافلة ركاب من الفريق الإنقاذ اليوناني بطريق مراوة قندولة كانوا في طريقهم إلى #درنة، والحصيلة الأولية تفيد بوفاة 7 أشخاص و إصابة 6 آخرين حالتهم حرجة.
Posted by طرابلس الحدث on Sunday, September 17, 2023
Άγνωστες οι συνθήκες του τροχαίου
Άγνωστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο που κόστισε τη ζωή στους πέντε Έλληνες στρατιωτικούς. Το μόνο που είναι γνωστό είναι το ότι το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε η αποστολή των 19 Ελλήνων στρατιωτικών, νοσηλευτών και διασωστών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια (φάρμακα, υγειονομικό υλικό και τρόφιμα) για τους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel στη Ντέρνα συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό.
Από εκεί και πέρα, τα δύο οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες και στο σημείο έσπευσε βοήθεια για να απεγκλωβίσει νεκρούς και τραυματίες.
Στην αρχική τους ενημέρωση, το ΓΕΕΘΑ, το ΥΠΕΘΑ και το ΥΠΕΞ έκαναν λόγο για ελαφρά τραυματίες Έλληνες στρατιωτικούς. Αυτή ήταν και η μέχρι τότε ενημέρωση που είχαν από τις λιβυκές τοπικές αρχές. Ωστόσο, το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης της ανατολικής Λιβύης ανακοίνωσε ότι 4 Έλληνες στρατιωτικοί είναι νεκροί και 15 τραυματίστηκαν, 7 εκ των οποίων σοβαρά στο «φρικτό», όπως το χαρακτήρισε, τροχαίο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Tι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ για την απόφαση
Πειραματιζόταν συνεχώς με το φως, την ύλη, την τεχνολογία, τη γεωμετρία
Πριν από τον Μάιο του 2027 παραδίδεται το Flyover λέει ο Ταχιάος
Αναφορικά με το νέο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων
Η ναρκωτική ουσία είχε αναμειχθεί σε μορφή σκόνης με νόμιμο φορτίο ιχθυάλευρων
Σφοδρότατες βροχές στην περιοχή
Οι καταγγελίες της έγιναν viral στη Βρετανία
Οι απαντήσεις του Παύλου Μαρινάκη μετά το δυστύχημα με τις πέντε νεκρές εργάτριες
11 παιδιά έμειναν ορφανά μετά τη φονική έκρηξη
Δωρεάν βιωματικά μαθήματα για 400 μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου - Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις
Νωρίτερα είχαν αναφερθεί προβλήματα στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας
Για τον τρίτο τραυματία, οι ιατροί έκριναν ότι απαιτείται άμεση χειρουργική επέμβαση
Ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι συνδρομητές
Κοινότητα επιστρατεύει πρωτότυπους τρόπους για να καλύψει το κενό - Ενδιαφέρον από τις πρώτες ώρες για τη θέση
Τι ισχύει για τον εκκλησιασμό
Η ονοματοδοσία αποτελεί εργαλείο έγκαιρης προειδοποίησης και συντονισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο
Μήνυμα αλληλεγγύης στον ιρανικό λαό εν μέσω των συνεχιζόμενων αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων
Συστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.