Ελλαδα

Αδέρφια-ήρωες στη Γιάννουλη απομάκρυναν με τη βάρκα τους γατάκια και πάνω από 200 άτομα

Οι δύο ήρωες της διπλανής πόρτας απεγκλώβισαν πολύ κόσμο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι ήρωες της διπλανής πόρτας έσωσαν γατάκια στη Γιάννουλη
Οι ήρωες της διπλανής πόρτας έσωσαν γατάκια στη Γιάννουλη © ΕΡΤ

Κακοκαιρία Daniel: Συγκινούν δυο αδέρφια από τη Γιάννουλη που έσωσαν πολύ κόσμο με τη βάρκα τους

Συγκινούν δύο αδέρφια από τη Γιάννουλη στη Λάρισα, οι οποίοι με τη σωστική λέμβο τους απεγκλώβισαν περίπου 200 συμπολίτες τους τις προηγούμενες μέρες.

Οι δύο αδερφοί, ο Μαρσέλο και ο Νίκος, μένουν και αυτοί με την οικογένειά τους στις παλαιές και τις νέες εργατικές κατοικίες της περιοχής και πήραν την κατάσταση στα χέρια τους έως ότου φτάσουν τα σωστικά συνεργεία.

Καθώς γνώριζαν καλά την περιοχή, με τη βάρκα τους απομάκρυναν εκατοντάδες συμπολίτες και γείτονές τους από τα σπίτια τους, ενώ η στάθμη του νερού ανέβαινε επικίνδυνα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvf70d67eic1)

«Το υποψιάστηκα ότι θα έρθει το νερό από τους υπονόμους και ετοίμασα τη βάρκα. Το κτίριό μας είχε γεμίσει νερό το πρωί. Ήρθε η Πυροσβεστική και είπε "ποιανού είναι η βάρκα" και μου είπαν να τους βοηθήσω. Από την Παρασκευή βαράω 10ωρα», ανέφερε για την εμπειρία του τις τελευταίες μέρες ο 29χρονος Μαρσέλο, ο οποίος εκτελούσε χρέη του οδηγού της βάρκας.

Ο Νίκος κουβαλούσε τον - πολλές φορές απρόθυμο - κόσμο που απεγκλώβιζαν: «Έβγαλα παιδιά, παππούδες, ανάπηρους με μπουκάλια οξυγόνου. Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν χτες στις παλιές εργατικές κατοικίες που μεταφέραμε 3 ηλικιωμένους, η μία ήταν καρκινοπαθής και με κρίση πανικού. Το νερό είχε πολύ ρεύμα και μας πήρε, έσβησε και η μηχανή», δήλωσε στην ΕΡΤ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvf45shtj94x)

Έσωσαν και τρία γατάκια

Οι δύο ήρωες της διπλανής πόρτας δεν περιορίστηκαν σε ανθρώπους, καθώς σήμερα έσωσαν και τρία μικρά γατάκια από τα λασπόνερα που έχουν κατακλύσει τη Γιάννουλη.

Για την προσπάθειά τους, δέχτηκαν το χειροκρότημα των συμπολιτών τους και των διασωστικών συνεργείων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvf6shn8emtl)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ