- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους 734 επιβάτες του Fast Ferries Andros: Μεταφέρουν τρόφιμα και φάρμακα
Προσπάθεια απεμπλοκής της αλυσίδας από την άγκυρα του άλλου πλοίου
Fast Ferries Andros: Ανοιχτά της Ραφήνας ακινητοποιημένο και δεμένο από ρυμουλκό - Μεταφέρουν τρόφιμα και φάρμακα στους επιβάτες
Στο αγκυροβόλιο του λιμανιού της Ραφήνας παραμένει από το πρωί με 734 επιβάτες το «Fast Ferries Andros», το οποίο στην προσπάθεια του να απεμπλέξει την άγκυρα του με άλλο πλοίο, ακινητοποιήθηκε .
Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το πλοίο έχει δεθεί από ρυμουλκά για λόγους ασφαλείας ενώ καταδυτικό συνεργείo κάνει προσπάθεια απεμπλοκής της αλυσίδας από την άγκυρα του άλλου πλοίου που τυλίχθηκε στην προπέλα του «Fast Ferries Andros» προκαλώντας την ακινητοποίησή του.
Πηγές από το λιμενικό σώμα επισήμαναν ότι οι δύτες θα επιχειρήσουν αυτή τη στιγμή να κόψουν την αλυσίδα της άγκυρας προκειμένου το πλοίο να μπορεί να ρυμουλκηθεί στο λιμάνι.
Το «Fast Ferries Andros» είναι δεμένο από ρυμουλκά για λόγους ασφαλείας. Το λιμενικό σώμα ανακοίνωσε επίσης ότι στους επιβάτες του πλοίου μεταφέρθηκαν τρόφιμα ενώ θα αποσταλούν και φάρμακα.
Το απόγευμα τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία Andros Queen, Θεολόγος Π και Superferry κατέπλευσαν στο λιμάνι του Λαυρίου αντί του λιμανιού της Ραφήνας για λόγους ασφαλείας ενώ οι επιβάτες είχαν ενημερωθεί από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες.
Έμπλεξαν οι άγκυρες τριών επιβατηγών πλοίων
Σημειώνεται ότι το πρωί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών κατά τη διαδικασία απόπλου έμπλεξαν οι άγκυρες τριών επιβατηγών πλοίων.
Το Superferry, για να απεμπλακεί άφησε την αριστερή άγκυρα και την καδένα του και εκτέλεσε το προγραμματισμένο δρομολόγιό του με 551 επιβάτες για 'Ανδρο, Τήνο, Μύκονο.
Στη συνέχεια επιχειρήθηκε η απεμπλοκή των άλλων δύο πλοίων με αποτέλεσμα η αριστερή αλυσίδα της άγκυρας του Αικατερίνη Π να τυλιχτεί στην προπέλα του Fast Ferries Andros.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απεμπλοκής έγινε επακούμβηση των δύο πλοίων χωρίς να αναφερθεί κάποιο πρόβλημα.
Το Αικατερίνη Π αφού απώλεσε τη μία άγκυρα για να μπορέσει να απεγκλωβιστεί απέπλευσε κανονικά για το λιμάνι του Λαυρίου αποβιβάζοντας τους 391 επιβάτες, 41 οχήματα 3 φορτηγά,2 λεωφορεία και 3 δίκυκλα.
Το πλοίο θα επιθεωρηθεί από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, για διαπίστωση τυχόν βλάβης, ενώ οι επιβάτες του προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράλληλα κατατέθηκαν και παράβολα της τάξης των 600.000 ευρώ
Αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Σπιτονοικοκύρης εντόπισε νεκρή γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής σε διαμέρισμα στα Χανιά - Έρευνα των Αρχών
Έφοδος της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε σπίτι συνταξιούχου γιατρού - Κατασχέθηκε παράνομο υλικό
Τι ισχύει για εισιτήρια και αλλαγές
Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Eίχε προβλεφθεί και υπήρχε υποστήριξη στο τηλεφωνικό κέντρο
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ
Ο συγγραφέας και πατέρας δύο παιδιών μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια με ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού
Προχωρά η δεύτερη φάση μετασχηματισμού
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τις επόμενες μέρες
Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη τους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αποστέλλονται επίσης δύο Ανώτεροι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας - Η δήλωση Δένδια
Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο
Υπήρξε μέλος του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» και συνιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.