Ελλαδα

Παραμένει έξω από το λιμάνι της Ραφήνας το «Fast Ferries Andros» που έμπλεξε την άγκυρά του με άλλα πλοία

Αναμένονται τρία ρυμουλκά - Στο λιμάνι του Λαυρίου το «Αικατερίνη Π.»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ταλαιπωρία έξω από το λιμάνι της Ραφήνας για τους επιβάτες του «Fast Ferries Andros»
© EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ραφήνα: Πολύωρη ταλαιπωρία για τους επιβάτες του «Fast Ferries Andros»

Στο αγκυροβόλιο του λιμανιού της Ραφήνας παραμένει με 734 επιβάτες το «Fast Ferries Andros», το οποίο υπέστη μηχανική βλάβη νωρίτερα στην προσπάθεια του να απεμπλέξει την άγκυρα του με άλλο πλοίο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, στο σημείο όπου πνέουν άνεμοι έντασης 6 μποφόρ.

Αναμένεται να καταπλεύσουν τρία ρυμουλκά προκειμένου να βοηθήσουν το πλοίο να δέσει στο λιμάνι. Παράλληλα θα επιχειρηθεί η ανέλκυση της άγκυρας του «Fast Ferries Andros» που είχε μπλεχτεί μαζί με την άγκυρα του «Aικατερίνη Π.» και του «Super Ferry».

Σημειώνεται ότι το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Super Ferry» απέπλευσε κανονικά για το δρομολόγιο του με 551 επιβάτες για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο.

Στο λιμάνι του Λαυρίου το «Αικατερίνη Π.»

Το επιβατηγό «Αικατερίνη Π.» με 391 επιβάτες, το οποίο κατά τη διαδικασία απώλεσε τη μία από τις δύο του άγκυρες, κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι του Λαυρίου όπου αναμένεται να του απαγορευτεί προσωρινά ο απόπλους. Οι επιβάτες του «Αικατερίνη Π.» θα αναχωρήσουν με άλλο πλοίο.

Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει πρόβλημα με τον κατάπλου και απόπλου πλοίων στο λιμάνι της Ραφήνας από το συμβάν.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το «Champion jet» και «Αndros Qeen» θα εκτελέσουν κανονικά τα δρομολόγιά τους από το λιμάνι της Ραφήνας.

Το συμβάν μεταξύ των τριών πλοίων και η επακούμβηση

Νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου, αποφεύχθηκε σύγκρουση μεταξύ τριών πλοίων - των «Fast Ferries Andros», «Aικατερίνη Π.» και «Super Ferry» - τα οποία έμπλεξαν τις άγκυρές του κατά τον απόπλου του πρώτου.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο irafina, την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε η σύγκρουση, καθώς στην περιοχή επικρατούν άνεμοι και τα πλοία είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvebvfprpeix)

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, υπήρξε ελαφριά επακούμβηση μεταξύ του «Fast Ferries Andros» και του «Αικατερίνη Π».

Για λόγους ασφαλείας καθυστέρησε ο απόπλους του «Super Ferry» για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 7:50. Το Super Ferry με 551 επιβάτες τελικά απέπλευσε για την εκτέλεση του δρομολογίου στις 09.15.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ